Tool lost eerste materiaal in meer dan tien jaar en het klinkt veelbelovend

Tool lost eerste materiaal in meer dan tien jaar en het klinkt veelbelovend

We hebben al bijna tien jaar geen nieuw materiaal meer gehoord van Tool, maar nu heeft de band eindelijk een heel kort streepje nieuwe instrumentale muziek gelost. Op een single zullen we waarschijnlijk nog even moeten wachten.

Het laatste wapenfeit van Tool is de plaat ‘10,000 Days’ uit 2006. Sindsdien heerst er radiostilte rond de groep. De leden focusten zich jarenlang vooral op sideprojects zoals A Perfect Circle en Puscifer.

Maar nu hebben de heren een filmpje op hun Facebookpagina gedeeld met een kort fragment verse tunes. De track heet Descending en de publieke opinie is het erover eens dat het om een demoversie gaat. We krijgen een dynamische opbouw voor de kiezen met cleane gitaren en actieve drums. De spanning van de passage gaat helemaal de lucht in wanneer het meedogenloze gitaargeweld van Adam Jones zijn intrede doet. En dan, net voor de bom ontploft, stopt het filmpje.

Alle songs voor nieuwe plaat klaar

Het gaat om een promovideo voor de ‘music clinic tour’ van Tool, waarbij de bandleden hun nummers live zullen analyseren met hun fans.

Een officiële single lijkt nog ver weg, maar zanger Maynard James Keenan zei eerder deze week wel dat alle tracks voor de nieuwe plaat klaar zijn. Wij nagelbijten alvast vol ongeduld.

Gesponsorde artikelen