Toparchitect zegt dat millennials geen woonkamer nodig hebben

Toparchitect zegt dat millennials geen woonkamer nodig hebben

Volgens Patrick Schumacher, een Britse toparchitect, hebben millennials geen grote appartementen met verschillende kamers nodig. Schumacher gelooft zelfs dat een living voor jonge mensen overbodig is omdat wij toch bijna nooit thuis zijn. Kunnen wij hem ongelijk geven? 

Volgens Patrick Schumacher, de man die voor de Olympische Spelen van 2012 het London Acquatics Centre heeft ontworpen, vindt dat jonge mensen nood hebben aan kleinere studio’s die betaalbaarder zijn. In een publicatie van Adam Smith.org zegt hij dat millennials perfect kunnen wonen in studio’s zo groot als een hotelkamer. “Studio’s zo groot als een hotelkamer zijn ideaal voor jonge mensen met een druk leven”, luidt het.

Nooit thuis

De architect laat weten dat we niet veel ruimte nodig hebben omdat we toch nooit thuis zijn. En daar maakt hij wel een goed punt. Zo zegt Schumacher dat we vaak onze appartementen enkel gebruiken om te slapen. “Er wordt meer ruimte ingenomen dan ze (jonge mensen met een druk leven, nvdr.) willen of nodig hebben.” En dat betekent natuurlijk ook hogere prijzen betalen voor niets.

Hij versterkt zijn mening door een vergelijking te maken met Japan, waar eenslaapkamerappartementen maar 25 vierkante meter kunnen zijn. In Engeland daarentegen heeft een eenslaapkamerappartement een minimumgrootte van 37 vierkante meter. De Japanse appartementen zijn volgens hem veel realistischer voor jonge mensen en zijn ook nog eens betaalbaarder voor een millennial.

Maar wat dan met onze spullen?

Gesponsorde artikelen