Left Right
scrollTop top

TOPradio krijgt nieuwe licentie en zal geen schadevergoeding eisen, maar wanneer gaat de zender weer op antenne?


TOPradio krijgt nieuwe licentie en zal geen schadevergoeding eisen, maar wanneer gaat de zender weer op antenne?

TOPradio heeft opnieuw een licentie, nadat die van Hit FM afgenomen werd door Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld). Gaat de zender meteen weer op antenne? En zal TOPradio proberen een schadevergoeding te bemachtigen nu ze al meer dan twee maanden niet hebben kunnen uitzenden?

TOPradio-directeur Bruno Heyndrickx laat aan newsmonkey weten “heel tevreden” te zijn met de nieuwe licentie van zijn radiozender: “We kunnen niet meteen op antenne. Veel apparatuur lag natuurlijk nog klaar. Momenteel beschikken we over alles om het netwerk terug op te starten.”

“Maar we moeten eerst nog de officiële erkenning krijgen via aangetekende brief. Voor elke plaats waar we uitzenden moeten we ook nog een zendvergunning aanvragen bij de Vlaamse Regulator voor de Media. Er moeten in het kader van het frequentieplan een aantal technische details overlopen worden.”

“Dat heeft een aantal weken doorlooptijd nodig. Dat is normaal. We gaan dat indienen en vermoeden in de maand april terug te kunnen beginnen met de zender.”

Geen juridische stappen

Op de vraag of TOPradio een schadevergoeding wil bemachtigen, antwoordde Heyndrickx “nee”: “Dat gaan we niet doen. We moeten op dit moment ook een beetje sportief zijn. De schuld ligt eigenlijk bij een derde partij, de man die heel veel gelogen heeft in zijn dossier (een medewerker van Hit FM die loog over een partnerschap met Flair, red.). Daar ligt de oorzaak.”

Ook die Hit FM-medewerker zal niet aangeklaagd worden door TOPradio: “We gaan ons nu focussen op de heropbouw en de verdere uitbouw en we hopen een succesverhaal te kunnen maken van ons netwerk.”

TOPradio krijgt het frequentiepakket 3 aangeboden. Momenteel is de zender al nationaal te beluisteren via DAB+, digibox, livestream en app.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810