TOPradio plant ultieme zet om te mogen blijven uitzenden

TOPradio plant ultieme zet om te mogen blijven uitzenden

TOPradio is van plan om te blijven vechten voor zijn voortbestaan. De zender trekt naar de Raad van State tegen de beslissing van minister van Media Sven Gatz (Open Vld) om hen geen vergunning te geven. De beoordeling op basis waarvan dat gebeurd is, is volgens directeur Bruno Heyndrickx absurd. Ook FamilyRadio start een procedure.

Verbazing alom vorige week toen minister van Media Sven Gatz (Open Vld) de licenties toekende voor vier nieuwe commerciële netwerkradio’s. Daarbij was er verrassend geen plaats voor TOPradio, nochtans een radiozender die al meer dan 20 jaar bestaat en een trouw publiek heeft.

“Absurd”

De zender verloor bij het uitdelen van de licenties van Hit FM met een minuscuul verschil van 1,31 procent. De basis waarop die scores berekend zijn, is het grootste punt van kritiek bij TOPradio. “Wie de zaak goed bekijkt, ziet hoe absurd die beoordelingen zijn”, zegt directeur Bruno Heyndrickx aan newsmonkey.

“Er zit totaal geen lijn in. Bepaalde zenders verliezen punten voor dingen die bij andere zenders geen invloed hebben. De beoordeling is slordig en subjectief. Daarom trekken wij naar de Raad van State”, legt hij uit.

Doorgaan als digitale radio

Het is trouwens niet de enige procedure die daar loopt, want eerder werden al drie procedures aangespannen die te maken hebben met het nieuwe radiodecreet. “Samen met onze procedure en die van FamilyRadio zijn dat er nu dus vijf. Het zou mij verbazen indien de Raad van State minister Gatz op alles gelijk geeft”, klinkt Bruno Heyndrickx hoopvol.

Zo’n procedure duurt wel minstens een half jaar terwijl TOPradio al binnen drie maanden uit de ether moet. “We bekijken of het financieel haalbaar is om tussendoor door te geen als digitale radio en als we gelijk krijgen bij de Raad van State overwegen we uiteraard om een schadevergoeding te vragen”, besluit Heyndrickx.

Gesponsorde artikelen