Topvoetballer Harry Kane stelt nieuwe schoenendeal voor … met Skechers

Schoenenmerk Skechers heeft zijn introductie gemaakt in de voetbalwereld. Dat doet het Amerikaanse bedrijf door een exclusieve deal aan te gaan met de Engelse voetbalster Harry Kane. Die zal bij zijn nieuwe club FC Bayern München als eerste voetballer ooit spelen met de kersverse SKX_01. Die voetbalschoenen zijn vanaf september te koop in Europa.

Harry Kane zorgde afgelopen zomer voor een van de opmerkelijkste voetbaltransfers. De Engelse topschutter aller tijden verlaat namelijk na 19 jaar Tottenham Hotspur en kiest voor een Duits avontuur bij Bayern München. Daar hoopt de 30-jarige Kane eindelijk prijzen te beginnen winnen, iets wat hem in Engeland, ondanks 213 officiële goals, nooit lukte. Met de transfer was zo’n 100 miljoen euro gemoeid.

Skechers

Daarnaast kiest Harry Kane voor nog een opvallende ’transfer’. Hij tekende namelijk een levenslang contract met schoenenmerk Skechers. Dat Amerikaanse bedrijf sponsorde in het verleden al onder andere voetballer Jamie Redknapp en Michael Ballack, maar toen ging het om vrijetijdsschoenen. Nu heeft Skechers met de SKX_01 een eigen voetbalschoen ontworpen.

Bij die ontwikkeling was Kane van bij het begin nauw betrokken. “Het is absoluut een tijd van verandering in mijn carrière en ik ben blij om mijn deal met Skechers aan te kondigen”, zei Kane aan FootwearNews. “Sinds ik het ontwerpteam ontmoette en de schoenen voor het eerst zag, had ik er alle vertrouwen in dat Skechers iets speciaals op het spoor was. Ik draag de schoenen al enkele weken en scoorde er al mee in de voorbereiding. Ze zijn anders dan alles wat ik eerder heb gedragen.”

Meer
Lees meer...