Tot december kan je gratis naar tentoonstelling ‘K-pop Now Here’ in Brussel

K-pop is een wereldwijd fenomeen. Tot ver buiten Zuid-Korea kent iedereen namen als BTS, BLACKPINK en PSY. In het Korean Cultural Center in Brussel kan je tegenwoordig terecht voor een gratis interactieve tentoonstelling over het verleden, het heden en de toekomst van K-pop. Wij gingen al een kijkje nemen.

Fans van K-pop moeten tegenwoordig in het Korean Cultural Center in Brussel zijn. Daar loopt nu de tentoonstelling ‘K-pop Now Here’. Het gaat om de eerste grootschalige K-poptentoonstelling in Europa en deze is gratis te bezoeken.

50-jarige geschiedenis

Hoewel wij hier vooral bekend zijn met moderne K-pop, gaat het genre al meer dan 50 jaar terug. K-pop staat voor Koreaanse popmuziek en die kent z’n oorsprong in de jaren 50 met onder andere het trio The Kim Sisters die razend populair waren in de Verenigde Staten. In de jaren die daarop volgden evolueerde de muziek in Zuid-Korea mee met die in het Westen, zo kende het ook een kleurrijke periode in de eighties en kon de industrie steeds meer groeien samen met de welvaart.

De K-pop die wij kennen, met een grote nadruk op fancultuur, ontstond in de jaren 90 en wordt in de tentoonstelling uitvoerig in de kijker gezet. Zo kan je optredens en videoclips bekijken van enkele van de grote namen uit K-pop sinds de jaren 90 tot nu op een gigantische projectie.

Interactief

K-pop Now Here
Korean Cultural Center

Verder is er ook heel wat ruimte voor interactie tijdens de tentoonstelling. Zo is er een grote interactieve wereldkaart waarop je kan nagaan hoeveel K-popfans er in elk land te vinden zijn en welke K-popartiesten er daar het populairst zijn. Daarnaast kan je ook op de foto met een levensgrote foto van BTS of je beste dancemoves tonen.

Tot slot kan je ook je favoriete foto vanop de tentoonstelling uitprinten en aan de speciale ‘K-POP’-muur hangen. Zo kan je dus als fan zelf ook deel uitmaken van de tentoonstelling. Kim Jae-hwan, directeur van het Cultureel Centrum: “Dit is de eerste grootschalige K-pop-tentoonstelling in Europa”, klinkt het bij Kim Jae-hwan, de directeur van het KCC. “We verwachten dat de tentoonstelling ‘K-pop Now Here’ zal laten zien dat het een muziekgenre is met een rijke geschiedenis en niet alleen dansmuziek voor een bepaalde generatie.”

De tentoonstelling wordt mede georganiseerd door KOCIS (Korean Culture and Information Service) als onderdeel van het project KOREA CULTURE SCENE, georganiseerd door het ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme.

K-pop now here
Korean Cultural Center

‘K-pop Now Here’ is nog tot en met 21 december 2022 gratis te bezoeken in het Korean Cultural Center in Brussel (Regentschapsstraat/Rue de la Régence 4). De deuren zijn open elke weekdag tussen 10 en 19 uur.

Meer
Lees meer...