Totaal onverwachts: zeilster Evi Van Acker stopt … Daar gaat onze medaillekans voor Tokio

Totaal onverwachts: zeilster Evi Van Acker stopt … Daar gaat onze medaillekans voor Tokio

Verrassend sportnieuws vandaag want zeilster Evi Van Acker stopt ermee. De bronzen medaille van de Olympische Spelen in 2012 in London is naar eigen zeggen haar motivatie kwijt. Vorige maand werd ze nog tweede op het wereldkampioenschap.

“Het is een beslissing van de buik en niet van het hoofd. Ik voel dat het de juiste keuze is. Het was zeker een moeilijke keuze, een van de moeilijkste uit mijn leven. Het is een hoofdstuk uit mijn leven dat afgesloten wordt en het is moeilijk om daar een einde aan te maken”, zegt ze aan Sporza over de beslissing om te stoppen.

Evi Van Acker brak door in 2006 en 2007 met twee Europese titels in de Laser Radial-klasse, een zeilklasse waarin ze haar hele carrière zou blijven zeilen. Op de Olympische Spelen in Peking in 2008 werd ze achtste. In 2012 pakte ze in Londen na een spannende competitie wel een medaille, namelijk brons. Daarna nam ze een korte pauze voor haar studies, maar de zeilster kwam sterker terug.

Ziek in Rio

In 2016 ging Evi Van Acker vol voor goud, maar ze werd ziek door het vervuilde water in Rio de Janeiro en moest tevreden zijn met een vierde plaats. Doordoen tot de volgende Olympische Spelen in 2020 in Tokio ziet de bijna 32-jarige zeilster niet zitten.

“Ik heb altijd gedroomd van de Olympische Spelen. Bij elke cyclus dacht ik “Ja”: bij Peking, Londen en Rio. Maar als ik nu denk aan Tokio, dan is het “Nee”. De rest van het team vertrekt binnenkort naar Tokio, maar het zegt me niets”, legt Van Acker uit.

Naast haar olympische medaille pakte Evi Van Acker ook vier medailles op wereldkampioenschappen, maar een wereldtitel ontbreekt op haar palmares. Wel was ze in totaal meer dan twee jaar nummer één op de wereldranglijst. Die positie bezet ze momenteel ook.

Gesponsorde artikelen