Totale implosie voor Kris Peeters (CD&V): persconferentie wordt één grote ramp

Totale implosie voor Kris Peeters (CD&V): persconferentie wordt één grote ramp

De aangekondigde persconferentie rond de aanstelling van Aron Berger is compleet geïmplodeerd. Camera’s werden last-minute niet meer toegelaten maar dat kon het escalerende drama niet vermijden. Twee minuten later brak het nieuws dat Berger recent veroordeeld werd voor het bestelen van een oude, zieke man. De chaos is compleet, de vraag is wie de regie in Antwerpen nog in handen heeft? 

Zodra CD&V Antwerpen aankondigde dat Aron Berger, een joods conservatieve leider, op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zou staan, werd duidelijk dat de communicatielijnen bij CD&V strop zitten. De man weigert de handen te schudden van vrouwen, is tegen gemengd onderwijs en voor het religieus slachten van dieren. Gesprekken moesten soelaas brengen, maar de aangekondigde persconferentie van vandaag toonde vooral dat de chaos compleet is.

Diefstal

Alle grote media waren verzameld voor de officiële aankondiging van de kieslijst voor CD&V in Antwerpen, maar op de valreep werd beslist dat de persconferentie niet gefilmd mocht worden. “Privéterrein”, klonk het, maar dat kon niet vermijden dat ander pijnlijk nieuws wel uitlekte. Volgens Gazet Van Antwerpen is Berger, spilfiguur van het recente drama, namelijk recent veroordeeld voor diefstal.

Berger zou een oude en zieke man zo’n 28.000 euro afhandig gemaakt hebben, nadat Berger hem had geholpen bij het afhandelen van een nalatenschap. Het zou echter gaan om een misverstand en de feiten komen niet op het strafblad van Berger, die het geld ook heeft terugbetaald. Toch blijft het een op z’n minst vervelende zaak voor iemand die op een verkiesbare plaats zou staan op de lijst van één van de grootste kieskringen van Vlaanderen.

CD&V is de teugels kwijt

Of Berger op de lijst kwam of niet, was ook voor hemzelf nog niet duidelijk om tien uur deze ochtend, wist Joods Actueel. Dat toont ook meteen hoe groot de crisis is bij CD&V. Dat Peeters individueel besliste om Berger op de lijst te zetten, zonder terug te koppelen naar het nationaal bestuur, zou hem zuur kunnen opbreken.

Het is alleszins een slechte start van de kiescampagne: chaotisch, controversieel en met een witte raaf die allesbehalve een onbeschreven blad blijkt te zijn. Intussen wrijven de andere partijen zich in de handjes. Het circus is trouwens nog niet afgelopen: de persconferentie werd uitgesteld naar half één.

Gesponsorde artikelen