Bekijk de trailer van ‘Cursed’, een nieuwe Netflix-serie met Katherine Langford

Katherine Langford Cursed Netflix
Netflix

Netflix heeft een nieuwe trailer gelost van Cursed, een tiendelige serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Wheeler en Frank Miller. De hoofdrol in deze Arthuriaanse legende is weggelegd voor Katherine Langford.

Al sinds het einde van Game of Thrones, nu al meer dan een jaar geleden, zijn heel wat series al aangekondigd als “De nieuwe Game of Thrones“. Cursed valt zeker ook onder deze categorie. De reeks is een soort herwerking van de legende van koning Arthur.

In Cursed is het niet Arthur die de hoofdrol speelt, maar Nimue. Zij is de Lady of the Lake en speelt de held in het verhaal. Nimue gaat samen met Arthur, als huursoldaat, op pad om koning Uther en de Red Paladins te verslaan. Zij willen namelijk alle magie uitroeien samen met iedereen die het gebruikt. Om dat te voorkomen moet Nimue een zwaard dat ze van haar moeder krijgt bezorgen aan Merlijn.

Cast

De hoofdrol van Nimue wordt gespeeld door Katherine Langford, die je misschien beter kent als Hannah Baker uit 13 Reasons Why. Devon Terrell speelt Arthur en Gustaf Skarsgård (Vikings) kruipt in de huid van Merlijn. Daarnaast zijn er ook rollen voor Peter Mullan, Shalom Brune-Franklin, Daniel Sharman en Sebastian Armesto.

Cursed is gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Miller (Daredevil, Batman, Sin City, 300) en Tom Wheeler (Puss in Boots, The Lego Ninjago Movie). Wheeler is ook showrunner van de reeks.

Op 17 november komen alle 10 de afleveringen van Cursed op Netflix.

Check hier de trailer van Cursed

Zoek je in afwachting iets anders om te bekijken? Kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen