Bekijk de trailer van ‘Da 5 Bloods’, nieuwe Netflix-film van Spike Lee over Vietnam-oorlog

da 5 bloods cover
Netflix

Hoewel cinema’s in grote delen van de wereld gesloten zijn, komen er binnenkort toch enkele veelbelovende films aan. Een daarvan is Da 5 Bloods die regisseur Spike Lee maakte voor Netflix. De film gaat over Vietnam, vroeger en nu.

Spike Lee is de volgende grote filmmaker die door Netflix is gestrikt, na onder andere Martin Scorsese (The Irishman) en Alfonso Cuaron (Roma). Het wordt voor de Amerikaan zijn eerste film sinds het gelauwerde BlacKkKlansman. Die film leverde hem drie Oscar-nominaties op waarvan hij er één wist te verzilveren.

Oscar-kanshebber

Da 5 Bloods vertelt het verhaal van vier Afro-Amerikaanse veteranen uit de Vietnam-oorlog die jaren later teruggaan naar Vietnam. Daar gaan ze op zoek naar overblijfselen van hun gesneuvelde teamleider en een schat die er zou begraven liggen. Het viertal moet er, samen met de zoon van hun vroegere teamleider, vechten tegen mens en natuur terwijl ze geconfronteerd worden met de ravage die veroorzaakt is door de Vietnam-oorlog.

De vier Vietnam-veteranen worden gespeeld door Delroy Lindo, Clarke Peters, Norm Lewis en Isiah Whitlock. Chadwick Boseman speelt de gevallen teamleider en Jonathan Majors speelt zijn zoon. Spike Lee regisseert niet alleen de film, maar schreef ook mee het scenario samen met Danny Bilson, Paul De Meo en Kevin Wilmott.

Met Da 5 Bloods mikken Netflix en Spike Lee duidelijk op nieuw succes op de Oscars. Daar komen volgend jaar namelijk ook films van streamingdiensten voor in aanmerking. De eerste beelden in de trailer zien er alvast veelbelovend uit. Spike Lee noemde zelf klassiekers als Apocalypse Now (Francis Ford Coppola) en The Treasure of the Sierra Madre (John Huston) als inspiratie.

Da 5 Bloods staat 12 juni op Netflix

Gesponsorde artikelen