Trailer House of Cards belooft spannend 2de seizoen voor Frank Underwood

Trailer House of Cards belooft spannend 2de seizoen voor Frank Underwood

Netflix keert in februari terug met haar gevierde politieke reeks ‘House of Cards’. De jager is deze keer opgejaagd wild.

“Eén hartslag verwijderd van het presidentschap en geen enkele stem moeten halen. Democratie is zò overgewaardeerd.” Hoofdpersonage Frank Underwood, met Kevin Spacey in de rol van zijn leven, is vicepresident van de VS geworden in House of Cards, de populaire Amerikaanse dramareeks. In het nieuwe seizoen moet hij dus de macht niet najagen, maar vasthouden. En dat blijkt veel moeilijker dan gedacht. Dat is althans wat we uit de eerste trailer van het nieuwe tweede seizoen kunnen afleiden.

Netflix, dat online video en films aanbiedt in de VS en binnenkort ook bij ons (al is die komst al een paar keer aangekondigd), nam destijds een grote gok door zelf een politieke dramareeks te gaan maken. De reeks werd in geen tijd een cultsucces, en doorbrak de klassieke logica dat enkel televisiestations investeren in het maken van zulke dure prestigieuze producties. 

Het feit dat Netflix bovendien alle afleveringen van het 13-delige seizoen in één keer beschikbaar maakte, was opnieuw baanbrekend. Zeker bij diehard fans van het genre maakte het de verslaving des te sterker: je kan zoveel en lang kijken als je wilt. Voor seizoen 2 wordt dezelfde techniek toegepast: heel de zwik is vanaf 14 februari beschikbaar.

In seizoen 1 plantte Underwood messen in mede- en tegenstanders, loog zich te pletter en manipuleerde de pers op ongeziene schaal. Nu hij vicepresident is, dreigen de vuile geheimen, de spelletjes en het gemanoeuvreer terug te keren als een boemerang. Verder lijkt er een sterrenrol weggelegd voor zijn vrouw Claire Underwood, vertolkt door Robin Wright Penn, die geslepener dan ooit voor de dag komt. “Er is maar één regel: jagen of opgejaagd worden. Welkom terug”, besluit Underwood.

 

House of Cards werd meteen een cultsucces, mede omdat Netflix alle afleveringen in één keer aan het publiek loste.

Gesponsorde artikelen