Trailer van ‘Westworld’ leidt naar tweede (geheime) trailer, die ons de stuipen op het lijf jaagt

Trailer van ‘Westworld’ leidt naar tweede (geheime) trailer, die ons de stuipen op het lijf jaagt

‘Westworld’ zou ‘Westworld’ niet zijn als in de recent gereleasete trailer geen geheime boodschap verstopt zat. En ja hoor, een oplettende fan merkte al snel een code op, die leidde naar een tweede trailer. Het blijkt een soort reclamefilmpje te zijn voor Delos, het fictieve bedrijf achter de attractieparken, dat ons weer een paar nieuwe hints geeft over het nieuwe seizoen … en ons meteen ook de stuipen op het lijf jaagt!

Wie dacht dat de mollenjagers afgelopen week al ver gingen om tips te vinden in De Mol, kan best eens opzoeken hoe diep de fans van Westworld soms graven om meer te weten te komen over hun favoriete serie. Onlangs loste HBO een nieuwe, lange trailer voor het tweede seizoen en ook die werd grondig bestudeerd. Want wie de reeks een beetje kent, weet dat ze overal hints en tips verstoppen.

Delos

En het duurde niet lang of een Reddit-gebruiker had een soort QR-code opgemerkt. Die leidde naar een binaire code die op zijn beurt weer vertaald kon worden in een website. Op die website staat een tweede filmpje, een soort reclamefilmpje voor Delos, het fictieve bedrijf achter het attractiepark Westworld.

Het filmpje begint eigenlijk al met een primeur, want we zien meteen de eerste beelden van buiten het park. Dat lijkt niet zo speciaal, maar we zagen in Westworld nog nooit beelden van ‘de echte wereld’. Theorieën dat de samenleving een soort dystopische hel zouden geworden zijn, blijken dus onwaar.

James Delos

Verder in het filmpje verschijnen er steeds meer verstoorde beelden. De akelige beelden die nu en dan door de reclamebeelden heen flitsen, geven ons niet alleen een kijk op wat het volgende seizoen gaat brengen maar jagen ons meteen ook de stuipen op het lijf.

Wat dacht je van een van de robots, die duidelijk nog in volle fase van ontwikkeling is, die plots een van de medewerkers van Delos (herkennen we daar Bernard?) aanvalt? Of James Delos, de oprichter van het bedrijf Delos, die zichzelf lijkt te snijden? Het lijkt er dan ook op dat we in het tweede seizoen van Westworld niet alleen andere parken gaan te zien krijgen, maar ook meer te weten zullen komen over Delos en z’n oprichter.

Maar er is meer ….

Op het einde van het ‘reclamefilmpje’ komt er nog een code in beeld: ‘XOMEGACH’. Als je die ingeeft op de centrale pagina van Delos kom je weer op een geheime pagina terecht. Door op de deur te klikken, zit je plots in een ruimte met een hoop blauwe punten en één plusteken. Klik je daarop, krijg je een filmpje te zien met de naam ‘Abernathy.mp4’, verwijzend naar de vader van hoofdpersonage Dolores, Peter Abernathy. Hij lijkt dus ook een grote rol te gaan spelen in het nieuwe seizoen.

Het zal nog tot volgend jaar duren vooraleer het tweede seizoen van Westworld wordt uitgezonden, maar één ding is toch al duidelijk: met al die tips en geheime boodschappen zullen we de komende tijd toch onze handen vol hebben!

HBO

Gesponsorde artikelen