Eerste trailer nieuwe film Wes Anderson ‘The French Dispatch’ met Timothée Chalamet is uit

De wereldberoemde regisseur Wes Anderson komt dit jaar met een nieuwe film. The French Dispatch is de eerste film van Wes Anderson in twee jaar tijd. De laatste was Isle of Dogs uit 2018. En de trailer belooft alvast al het moois dat we van Anderson gewoon zijn.

The French Dispatch, zo heet de nieuwste film van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson. Er zijn weinig regisseurs die zo’n uitgesproken filmstijl hebben als de Amerikaan. Wes Anderson maakt in z’n films steevast gebruik van symmetrische composities, ruime shots en pastelkleuren. Dat is ook bij The French Dispatch niet anders.

The French Dispatch

The French Dispatch
Screenshot YouTube

The French Dispatch speelt zich af in de sixties en vertelt het verhaal van een groep journalisten van het magazine The French Dispatch. Officieel omschrijft Anderson de film zelfs als “een liefdesbrief aan de journalisten in een buitenpost van een Amerikaanse krant in het Parijs van de 20ste eeuw”. Voor het verhaal haalde Wes Anderson zijn inspiratie bij zijn liefde voor de Amerikaanse krant The New Yorker. Verschillende van de gebeurtenissen uit de film zijn dan ook gebaseerd op waargebeurde feiten.

Specifiek volgt de film een Amerikaanse journalist die in Frankrijk woont en daar een nieuw magazine uit de grond stampt. In een interview met het Franse Charente Libre omschrijft Anderson het als “een portret van een man, een journalist die vecht om te schrijven waarover hij wil schrijven”. Hij gaat verder en zegt: “Het is geen film over persvrijheid, maar wanneer je over journalisten spreekt, gaat het sowieso ook over wat er zich in de echte wereld afspeelt.”

Timothée Chalamet

Voor de film heeft Wes Anderson verschillende acteurs samengebracht met wie hij in het verleden al samenwerkte. Zo waren onder andere Adrien Brody (The Grand Budapest Hotel, The Darjeeling Limited), Tilda Swinton (The Grand Budapest Hotel, Moonlight Kingdom), Bill Murray (The Grand Budapest Hotel, Moonlight Kingdom, Isle of Dogs), Léa Seydoux (The Grand Budapest Hotel) en Owen Wilson (The Darjeeling Limited) al te zien in eerdere films van Wes Anderson.

The French Dispatch Timothée Chalamet
Screenshot YouTube

Maar er zijn ook enkele nieuwkomers in The French Dispatch. De opvallendste daarbij is Timothée Chalamet, die vooral bekend werd door zijn rol in het wondermooie Call Me By Your Name. In The French Dispatch speelt de jonge acteur Zeffirelli, een van de studenten die deelneemt aan de Franse studentenprotesten in mei 1968. Dat is dus een van de parallellen met de realiteit die in de film verscholen zitten.

Gesponsorde artikelen