Transavia vliegt vanaf volgend jaar via Brussels Airport

Transavia
Isopix

Binnenkort krijgt Brussels Airport er een vliegtuigmaatschappij bij. Want de Nederlandse lagekostenmaatschappij Transavia komt naar België. Zo zullen er twee vliegtuigen vliegen op Zaventem.

De burgermaatschappij die bij het Nederlandse KLM hoort, Transavia, maakt zijn opmars op Brussels Airport. De lagekostenmaatschappij zal twee vliegtuigen stationeren op Zaventem. Dat doet Transavia omdat er nog geen duidelijkheid is over de openingsdatum van Lelystad Airport.

Schiphol mag niet groeien

“We zetten geen basis neer in Brussel, maar de luchthaven zal wel dagelijks mee roteren met Schiphol. Het worden waarschijnlijk een paar typische vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee”, vertelt een woordvoerder van Transavia aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

De beslissing om uit te wijken naar een andere luchthaven was noodzakelijk. Dat komt doordat Schiphol op slot zit voor verdere groei. De politiek in Nederland blijft ook struikelen over de komst van een luchthaven in Lelystad. Daar moet namelijk een oplossing gevonden worden voor de stikstofuitstoot.

Het originele plan van Transavia was om voor een stuk te verhuizen naar Lelystad. Op die manier kon de luchtvaartmaatschappij plaats maken voor moederbedrijf KLM op Schiphol. Maar door het oponthoud kan dat plan niet doorgaan. KLM wil vanaf volgend jaar namelijk de bestemming Austin in de Verenigde Staten toevoegen aan de lijst. KLM kan die plannen nu even opbergen, want pas na 2020 zou de luchtvaartmaatschappij eventueel kunnen uitbreiden.

Geen basis in Brussel

Een paar jaar geleden legde Transavia ook al een nieuwe basis in München, maar die werd na amper negen maanden al gesloten. Dat heeft KLM miljoenen gekost. Maar Transavia benadrukt dat de operatie in Brussel een ander verhaal is. “We zetten er geen basis neer, maar zullen Brussel aandoen in onze dagelijkse rotaties van Schiphol en Amsterdam. Daarnaast is Transavia is een bekend merk in de Nederlandse markt. Het worden waarschijnlijk een paar bestemmingen aan de Middellandse Zee”, vertelt een woordvoeder bij Transavia.

Het plan is dat de vluchten vanaf volgende zomer doorgaan via Brussels Airport. De maatschappij benadrukte wel nog eens dat er niet gevlogen zal worden tussen België en Nederland.

Gesponsorde artikelen