Transgender influencer Nikita Dragun opgepakt en in mannengevangenis geplaatst

De influencer Nikita Dragun werd eerder deze week opgepakt voor wangedrag en het slaan van een agent. Nikita Dragun is openlijk transgender en is legaal vrouw. Toch werd ze in een mannengevangenis geplaatst.

Nikita Dragun werd eerder deze week opgepakt waarbij ze langer dan een nacht in de gevangenis verbleef. Daarbij werd ze in een mannengevangenis geplaatst. Ondertussen is ze weer vrij, maar haar team klaagt de behandeling die ze kreeg nu aan.

Mannengevangenis

Vertegenwoordigers van Nikita Dragun deelden vandaag een statement waarin ze lieten weten dat de influencer in een mannengevangenis belandde. “De situatie met Nikita, die legaal vrouw is, die in een mannengevangenis werd geplaatst in Florida is extreem verontrustend en gevaarlijk”, klonk het. “Deze beslissing die gemaakt werd door de correctieafdeling van Miami-Dade County schendt rechtstreeks hun protocol, dat bepaalt dat transgenders worden geplaatst in een gevangenis op basis van hun veiligheidsbehoeften en genderidentiteit.” Dragun werd na iets meer dan een dag vrijgelaten en is volgens haar team nu veilig.

Volgens Local 10 News werd Nikita Dragun opgepakt nadat ze overlast veroorzaakte toen ze naakt bij het zwembad van The Goodtime Hotel liep. Toen de security werd ingeschakeld, gooide Dragun water naar hen. Later kwamen politieagenten ter plaatste en Dragun gooide ook een open flesje water naar hen. Waarna ze werd opgepakt.

Transgenders in de gevangenis

Het is niet de eerste keer dat een transvrouw in de mannengevangenis wordt geplaatst in de Verenigde Staten. Veel agenten gebruiken namelijk het geslacht bij de geboorte om te oordelen in welke gevangenis iemand thuishoort. In 2020 dienden zo nog drie transvrouwen klacht in tegen de Miami-Dade County nadat ze in de verkeerde gevangenis werden geplaatst.

Ook Nikita Dragun probeerde de plaatsing aan te vechten, maar kreeg geen gehoor. Dragun moet op 7 december voor de rechter verschijnen, maar is nu dus wel vrij.

Meer
Lees meer...