Left Right
scrollTop top

Brouwerij Rochefort brengt voor het eerst in 65 jaar blonde trappist op markt


Trappistenbrouwerij Rochefort blond
© Rochefort

Fantastisch nieuws voor bierliefhebbers: trappistenbrouwerij Rochefort komt met een nieuwe trappist op de markt, de Triple Extra. Het gaat om hun eerste nieuwe product in 65 jaar en hun eerste blond bier ooit. De Triple Extra zal vanaf dit weekend al in de winkels liggen.

De trappistenbrouwerij in de abdij Notre-Dame de Saint-Remy in Rochefort staat bekend om zijn iconische biertjes Rochefort 6, 8 en 10. De Rochefort 6 is amberkleurig, Rochefort 8 en 10 zijn uiterst zware, bruine trappisten. Een blond biertje ontbrak nog, maar daar komt verandering in met de komst van Triple Extra. Het gaat om een trappist met een alcoholpercentage van 8,1 procent.

(AB Inbev roept Leuvenaars op om in hun zonnepanelen te investeren maar alle energie gaat naar de brouwerij.)

“Stopgezet in 1923”

“In 1920 produceerde de abdij al een sterk blond bier, maar die productie werd in 1923 stopgezet”, laat de brouwerij weten in een persbericht. “We overwogen al verschillende jaren om opnieuw een blond bier op de markt te brengen, maar hebben dan gekozen ermee te wachten tot exact 100 jaar na de productie van de eerste ‘blondine’.”

(Duvel komt met een nieuw bier.)

Beperkte voorraad

Hoewel het bier komend weekend al geïntroduceerd wordt, zal het in eerste instantie slechts in beperkte oplage geproduceerd worden. “We zijn verrast door de kwaliteit van de eerste brouwsels, maar we zullen het bier blijven evalueren en bijsturen waar nodig”, klinkt het bij de brouwerij.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, krijgt deze trappist een flesje met een paarse sticker op. “Een kleur die zeer aanwezig is in de katholieke religie en ook de kleur van vriendschap”, klinkt het bij de brouwers.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938