Travelhacks om je volgende reis goedkoper te maken

Travelhacks om je volgende reis goedkoper te maken

Wil je heel graag reizen maar houdt je portefeuille je een beetje tegen? Met deze tips, die andere reizigers deelden op Reddit, ga je niet veel uitgeven op reis. Maar hey, zolang je kan reizen, is er geen probleem toch?

1. Lange wandelingen maken

Als je op reis gaat, moet je wandelen zeker een kans geven. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ga je ook meer van het land zien en ontdekken. Moet je van punt A naar punt B en heb je een hele dag de tijd? Maak dan een lange wandeling en geef je geld niet uit aan een buskaart of dure taxi.

2. Op de luchthaven slapen

Het klinkt veel erger dan het eigenlijk is hoor. Maar als je een vroege vlucht hebt, kan je je laatste nacht beter op de luchthaven doorbrengen dan in je hotel. Stel dat je om 5 uur ’s ochtends al een vlucht hebt, kan je beter op de luchthaven slapen toch? Een nacht in een hostel doorbrengen voor maar enkele uurtjes is eigenlijk heel nutteloos …

3. Couchsurfing en hostels

Als je echt niet veel geld wil uitgeven aan een verblijfplaats, moet je misschien eens couchsurfen een kans geven. Misschien is een afwisseling van enkele dagen in een hostel en enkele dagen op iemand zijn zetel slapen wel ideaal. Dan heb je enkele dagen tijd voor jezelf en toch nog enkele dagen een goedkope slaapplaats.

4. Je kleren wassen in een wastafel

In plaats van je geld uit te geven aan een wasserij, kan je ook je kleren met de hand wassen. Zo bespaar je heel wat geld en kan je regelmatig terug frisse kleren aantrekken.

5. Goedkoop eten

Wat je ook kan doen, is bijvoorbeeld heel wat eten kopen waarmee je even rondkomt zoals: oploskoffie, theezakjes, koffiekoeken om zelf in de oven te steken, noodles, … Een thermos met koffie of thee maak je gewoon in je hostel voor je vertrekt!

Wat je ook kan doen is een pot confituur, choco of pindakaas aankopen en elke dag boterhammen maken zodat je kan lunchen. Hierdoor zal je meer geld uitsparen dan je denkt.

Heb jij ook nog tips?

iStock

Gesponsorde artikelen