Trein ontspoort in VS en valt van brug op snelweg: meerdere doden en gewonden

Trein ontspoort in VS en valt van brug op snelweg: meerdere doden en gewonden

In de Amerikaanse staat Washington heeft een zwaar treinongeval plaatsgevonden. Op een spoorwegbrug ontspoorde een trein waarna hij op de autosnelweg viel. Bij het ongeval zijn zeker zes mensen om het leven gekomen.

Om 7.45 lokale tijd is in de de buurt van de stad Tacoma in de Amerikaanse staat Washington, zo’n 65 kilometer ten zuidwesten van Seattle, een trein ontspoord. Het ongeval gebeurde boven de snelweg I-5 waarop de ontspoorde trein viel.

Op foto’s op Twitter is te zien hoe groot de ravage is. De snelweg is volledig versperd door het treinstel dat zwaar beschadigd is.

Meerdere doden en gewonden

In de trein zaten 83 mensen op het moment van het ongeval. Er zouden minstens zes mensen om het leven gekomen zijn.

Zowel in de trein als in de auto’s die op het moment van het ongeval op de snelweg reden vielen ook veel gewonden. Meer dan 70 mensen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Nieuw stuk spoor

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog niet geweten. Op de brug ligt nog maar pas een nieuwe spoorlijn. Het was de eerste dag dat die gebruikt werd, al is niet bekend of het ongeval daar iets mee te maken heeft.

President Donald Trump heeft al gereageerd op het drama. Hij wijst erop dat veel wegen, bruggen, tunnels en spoorwegen in slechte staat zijn in de Verenigde Staten. Trump belooft investeringen in die verwaarloosde infrastructuur.

De snelweg was volledig versperd

De schade aan de trein is enorm

Gesponsorde artikelen