Treinverkeer tijdens avondspits ernstig verstoord door brand in wafelfabriek Vorst

Treinverkeer tijdens avondspits ernstig verstoord door brand in wafelfabriek Vorst

Het treinverkeer was een tijdje volledig stilgelegd in Brussel-Zuid vanwege de zware brand in wafelfabriek Milcamps in Vorst. Er wordt grote hinder verwacht voor de avondspits, heel wat treinverbindingen lopen nu al proportionele vertragingen op. Bovendien is het rampenplan afgekondigd, de inwoners van Vorst, Sint-Gillis en Drogenbos werden via sms verwittigd dat ze hun ramen en deuren moesten sluiten. Er is momenteel nog een veiligheidszone van 100 meter rond het bedrijf van kracht.

Even na de middag is er brand uitgebroken in wafelfabriek Milcamps in Vorst. De oorzaak zou bij het koelsysteem voor de ovens liggen. Dat meldt de VRT. De personeelsleden van de fabriek werden meteen geëvacueerd en zijn ongedeerd. Ook de leerlingen van een naburige school en werknemers van bedrijven uit de buurt werden geëvacueerd. Het is nog niet duidelijk of de rook écht schadelijk is. Momenteel proberen zo’n vijftig brandweerlieden het vuur te blussen. Ook de Civiele Bescherming is ter plaatse.

Het treinverkeer dreigt tijdens de avondspits erg verstoord te worden door het voorval. In Brussel-Zuid moesten de treinen stilgelegd worden vanwege de rookwolken.

De voorlopige voorspellingen voor reizigers die vanuit Brussel richting Gent gaan:

De voorlopige voorspellingen voor reizigers die vanuit Brussel richting Leuven gaan:

De eerste beelden:

Het bericht dat de bewoners ontvingen:

Gesponsorde artikelen