Left Right
scrollTop top

“Trek niet te snel conclusies”: piloten verdedigen Germanwings-copiloot Lubitz


“Trek niet te snel conclusies”: piloten verdedigen Germanwings-copiloot Lubitz

Wacht tot het onderzoek volledig is afgerond voor je conclusies trekt. Dat is de boodschap die verschillende pilotenorganisaties verspreiden. Ze vinden dat er nog geen conclusies getrokken mogen worden over de oorzaak van de crash van de Airbus A320 voor het onderzoek helemaal is afgerond.

De procureur die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar de crash van vlucht 4U9525 maakte gisteren bekend dat de 27-jarige copiloot Andreas Lubitz het toestel doelbewust liet crashen. Hij sloot de andere piloot uit de cockpit en zette de landing in. 150 mensen kwamen om bij de crash.

De Duitse pilotenassociatie Vereinigung Cockpit zegt dat het te vroeg is om conclusies te trekken. Eerst moet de tweede zwarte doos gevonden worden. “We mogen niets aannemen op basis van beperkte gegevens”, zegt Ilja Schulz, voorzitter van de associatie. “De motieven die tot deze tragische gebeurtenis geleid hebben, kunnen alleen vastgesteld worden als alle bronnen nauwkeurig onderzocht zijn.”

Niet speculeren

De Amerikaanse Air Line Pilot Association vindt ook dat we nog niet mogen “speculeren” zolang het onderzoek loopt. In de Verenigde Staten is het altijd verplicht om twee mensen in de cockpit te hebben. Nu overwegen andere luchtvaartmaatschappijen om die regel ook in te voeren, maar ook daar wijst Vereinigung Cockpit erop dat er geen overhaaste maatregelen genomen mogen worden. “Overheden, luchtvaartmaatschappijen en piloten mogen pas samenzitten nadat het volledige onderzoek is afgerond”, zegt voorzitter Schulz.

De British Airline Pilots’ Association heeft nog niet gereageerd. Ze hebben enkel nog maar hun steun betuigd aan de families van de piloten, crew en passagiers die aan boord van de vlucht waren.

Valse foto

Er circuleert trouwens een valse foto van Andreas Lubitz op het internet. Er is namelijk ook een 38-jarige kok die dezelfde naam heeft. Verschillende media vonden een foto van hem op sociale media en verspreidden die als foto van de Germanwings-copiloot. Zijn Italiaanse vriendin slaakte een noodkreet in verschillende kranten.

Bron: The Independent


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452