Left Right
scrollTop top

Trekt iemand zich iets aan van privacyschandalen? Facebook ziet aantal users … spectaculair groeien


Trekt iemand zich iets aan van privacyschandalen? Facebook ziet aantal users … spectaculair groeien

Ondanks alle kritiek en de oproep #deleteFacebook, draaide Facebook in het eerste kwartaal van dit jaar meer omzet dan verwacht. Het aantal gebruikers is bovendien met 3,28% gegroeid vergeleken met een kwartaal eerder en zelfs met 13% vergeleken met vorig jaar.

Facebook draaide een pak meer omzet dan verwacht: 11,97 miljard dollar (9,8 miljard euro). Dat is 460 miljoen meer dan waar analisten van Wall Street op hadden gerekend en een straffe stijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017 (6,6 miljard euro).

Facebook heeft ondertussen ook 2,2 miljard gebruikers. Al de heisa heeft dus wellicht meer mensen Facebook doen ontdekken dan dat er hun account verwijderd hebben, dat laatste is “een niet-significant aantal” volgens Zuckerberg. Het aandeel van Facebook ging na het bekend worden van de cijfers met 4% omhoog.

“Grote uitdagingen”

Facebook stond de afgelopen maanden centraal in meerdere privacyschandalen. Databedrijf Cambridge Analytica bleek gebruikersdata te hebben verzameld via een Facebook-app, die werden misbruikt om psychologische profielen voor politieke reclame te maken.

Het sociale netwerk bleek daarnaast uitgebreide mobiele gebruikersgegevens van Android-gebruikers te verzamelen.

“Ondanks dat we te maken hebben met grote uitdagingen, zijn onze gemeenschap en ons bedrijf krachtig aan 2018 begonnen”, schrijft Zuckerberg in een toelichting over de cijfers. Hij benadrukt in die boodschap dat Facebook “breder moet kijken naar de verantwoordelijkheid die het heeft”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588