Tripje naar VS? Binnenkort kan je ook tussen Amerikaanse steden met FlixBus reizen

Tripje naar VS? Binnenkort kan je ook tussen Amerikaanse steden met FlixBus reizen

De goedkope busreizen doorheen Europa, populair bij onder andere backpackers, zouden ook in de Verenigde Staten worden aangeboden. Het Duitse bedrijf FlixBus wil al deze lente een vloot inzetten tussen een aantal Amerikaanse steden. Klaar om met de rugzak door Amerika te trekken?

De eerste staten die de diensten zouden aanbieden zijn Californië, Arizona, Nevada en Utah maar meer gedetailleerde informatie over specifieke routes werd nog niet vrijgegeven. De diensten van FlixBus kunnen het karakter van het intercity-vervoer in de Verenigde Staten grondig veranderen.

27 landen

Op dit moment rijdt FlixBus al in zevenentwintig landen rond met hun intercity-diensten. Ze maken daarvoor gebruik van de vloot van kleinere busondernemingen en hebben sinds hun oprichting vijf jaar geleden al meer dan honderd miljoen passagiers vervoerd.

Volgens Laura Bliss, vervoersspecialiste bij CityLab, komen de Amerikaanse intercity-diensten te kort omdat traditionele marktleiders, zoals Greyhound of Stagecoach, hun services de voorbije jaren gevoelig afgebouwd hebben. De laatste veertig jaar toont die sector steeds een vicieuze cirkel van inkrimpende rittenschema’s, terugvallende reizigersaantallen en dalende service-kwaliteit.

FlixBus stelt ook dat busvervoer op langere afstanden de ecologische voetafdruk kan verkleinen omdat in vergelijking met een autorit de uitstoot van schadelijke stoffen met 80 procent gereduceerd kan worden.

Elektrische bussen

Daarnaast maakte FlixBus ook bekend dat ze een experiment gaan starten met elektrische bussen. Ze willen daarmee een pionier in het intercity-verkeer worden. De eerste elektrische bus zou in april op het traject Parijs-AMiens rijden en in de zomer zou ook in Duitsland de eerste elektrische bus ingezet worden.

André Schwämmlein, oprichter en chief executive van de onderneming, zegt dat FlixBus wil meewerken aan de mobiliteit van de toekomst. “Hoewel elektrische bussen duurder zijn in aankoop, leveren ze op lange termijn wel voor alle partijen voordeel op. Niet alleen voor het leefmilieu maar ook voor de rendabiliteit van de onderneming en het budget van de reiziger.”

FlixBus wil later dit jaar in Duitsland ook in een treinservice investeren.

Gesponsorde artikelen