‘Troll’ is best bekeken niet-Engelstalige Netflixfilm ooit

De nieuwe projecten van Netflix blijven maar records breken en daar komt vandaag nog eentje bij. Slechts twee weken na de release van de Noorse film Troll, is die al de best bekeken niet-Engelstalige film op het streamingplatform. Dat meldt FlixPatrol.

Netflix is aan een goed najaar bezig. In de zomer werd de reeks Stranger Things de best bekeken Engelstalige serie op het platform, in september ging DAHMER met alle records aan de haal en nu is Wednesday goed op weg om de nieuwe recordhouder te worden. Maar ook met films is de streamingdienst niet slecht bezig. De Noorse film Troll, die nog maar twee weken online staat, heeft namelijk ook al een record verbroken.

Nieuw record

Dat ook niet-Engelstalige Netflixprojecten het goed doen, is geen geheim. Zo is de best bekeken reeks op het platform nog steeds het Zuid-Koreaanse Squid Game en doen ook reeksen als Elite en La Casa de Papel (Spanje) en Young Royals (Zweden) het enorm goed. Maar nu wordt dat succes ook uitgebreid naar films.

Daar is de film Troll namelijk aan een goede run bezig. De fantasyfilm staat nog geen twee weken online, maar kan toch al op 128,13 miljoen kijkuren rekenen. Dat is veel voor een niet-Engelstalige film, want daarmee breekt het namelijk meteen het record van Blood Red Sky (110 miljoen uren). El Rojo (108 miljoen uren) staat op de derde plek.

Troll

De film vertelt het verhaal van een oude trol in de Noorse bergen. Wanneer een ontploffing hem wekt, wordt er een dappere paleontoloog aangesteld om te voorkomen dat de trol een dodelijke ravage aanricht.

Troll betekent voor Netflix dus een groot succes, maar niet alle kijkers zijn even grote fan. De film haalt namelijk maar een score van 5,8/10 op IMDb en 47 procent op Rotten Tomatoes.

Bekijk de trailer van Troll hier:

Meer
Lees meer...