Left Right
scrollTop top

Trolleyverbod bij Ryanair: binnenkort bijbetalen voor ‘rolkoffer’ als handbagage


Trolleyverbod bij Ryanair: binnenkort bijbetalen voor ‘rolkoffer’ als handbagage

De goedkope luchtvaartmaatschappij Ryanair accepteert ‘rolkoffertjes’ of trolleys niet meer als handbagage. Vanaf 1 november moeten passagiers zo’n bagagestuk betalend laten inchecken, zoals bagage voor in het ruim van het vliegtuig. De nieuwe regels hebben ook betrekking op andere grote soorten handbagage.

Tegenwoordig is het voor reizigers van Ryanair nog toegestaan om tassen en koffers tot tien kilogram mee te nemen op het vliegtuig als handbagage. Maar vanaf 1 november zijn enkel nog rug-, hand- en laptoptassen van een normale grootte toegestaan als gratis handbagage.

Priority-reizigers twee stukken handbagage

Wie een duurder priority-ticket heeft, mag wel met zijn trolley aan boord. Priority-reizigers mogen binnenkort zelfs twee stuks handbagage meenemen, een ‘rolkoffer’ en klein tasje. Het is een feit dat het gebruik van de trolley de spuigaten uitliep en dat het vaak allemaal niet in de passagiersruimte van het vliegtuig paste. Maar volgens een aantal opiniemakers probeert Ryanair met deze maatregel vooral de priority-formule door onze strot te rammen.

istock

Goedkoper dan check-in bagage

Het luchtvaartbedrijf benadrukt dan ook dat momenteel 30 procent van de reizigers al met priority vliegt. Een priority-ticket kost 6 tot 10 euro. Een stuk check-in bagage kost ongeveer 25 euro. Toch beweert het bedrijf formeel dat het met deze maatregel vooral hoopt op minder vertragingen doordat passagiers vlotter aan boord gaan.

Deze zomer werd er fel gestaakt bij Ryanair. Wellicht heeft de luchtvaartmaatschappij daardoor enkele verliezen geleden en proberen ze dat te recupereren met maatregelen zoals deze.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308