Tropische storm Leslie richt ravage aan in Portugal

Tropische storm Leslie richt ravage aan in Portugal

De orkaan Leslie is als een tropische storm aan land gekomen in Portugal. Ze richtte een ravage aan langs de noordkust van het land. Bomen en elektriciteitspalen waaiden om, daken vlogen van huizen, wegen raakten geblokkeerd en straten overstroomden. Honderdduizenden huishoudens zitten zonder stroom. Het is erg uitzonderlijk dat een orkaan aan land komt in Europa

Volgens lokale media is met name in de stad Figueira da Foz, 200 kilometer ten noorden van Lissabon, de schade groot. Hier kwam de storm aan land en werden windvlagen gemeten van 176 kilometer per uur. In de buurt van Leiria werden twee campings geëvacueerd en op de luchthavens van Lissabon, Funchal en Maia werden meer dan dertig vluchten geannuleerd.

Hinder voor toeristen

De storm veroorzaakte eerder in het westen van het land al flinke regenval en harde windstoten. Plekken waar veel toeristen naartoe trekken, zoals Albufeira, Lissabon, Faro en Sevilla, krijgen het naar verwachting zwaar te verduren vandaag.

In de loop van de dag trekt de storm verder over Spanje. Dat gaat mogelijk een chaotische situatie opleveren want in Spanje wordt een lang vakantieweekend afgesloten. Vijf miljoen Spanjaarden die op weekend waren, moeten vandaag terug naar huis. Verkeersdiensten raden aan genoeg brandstof en eten mee te nemen, want door de grote hoeveelheden verwachte regen kunnen veel vertragingen voorkomen.

Tweede tropische storm

Het is slechts twee keer eerder gebeurd dat een tropische storm aan land is gekomen in Europa. In 1967 trok Cloë over de kust van het zuidwesten van Frankrijk en in 2005 werd Zuid-Spanje getroffen door Vince.

Gesponsorde artikelen