‘Trouwen, seks of vermoorden?’: er is een nieuwe dating app die wel heel ver gaat

‘Trouwen, seks of vermoorden?’: er is een nieuwe dating app die wel heel ver gaat

Je kent dat spelletje wel, in het Engels heet het ‘Kiss, marry, kill’. Je krijgt drie personen om uit te kiezen: met eentje wil je eens kussen, met een andere trouwen, en de derde … tja. Die drie dingen kan je uiteraard niet doen omdat het maar een spel is. Maar nu heeft een nieuwe dating app dat als uitgangspunt genomen.

De app heet FMK (F*ck, Marry, Kill). De makers noemen het een sociaal experiment. Wie een profiel heeft kan in een rangschikking zien hoezeer anderen seks met je willen, of hoe begeerd je bent om mee te trouwen. En helaas ook hoe zwaar anderen je liever zien verdwijnen. Niet echt goed voor je zelfvertrouwen als die laatste optie overheerst, lijkt ons.

Extreme versie van Tinder

Om het spel correct te spelen krijg je ook nog even een overzicht van wat de drie opties inhouden. Kies je voor ‘F*ck’, dan geef je aan dat die persoon voor jou geschikt is voor een one night stand, en dat je hem of haar alleen aan je ouders zou voorstellen als je hen gefrustreerd wil krijgen. Ga je voor ‘Marry’, dan is dat iemand waarmee je een relatie op lange termijn wel ziet zitten. ‘Kill’ betekent dat je nog niet voor deze persoon zou kiezen als jullie de enige twee overlevenden van een zombie apocalyps zijn. “Je zou zelfs nog eerder met een zombie vrijen of trouwen.”

Natuurlijk zijn deze drie opties ook wat je in minder expliciete mate op Tinder doet. Als je voor iemand naar rechts swipet, dan is dat voor een deel van de gebruikers om eens goed van bil te gaan, en voor de rest toch een teken dat je iemand wel ziet zitten. Naar links swipen is de vriendelijke versie van ‘Kill’.

Niet voor gevoelige daters

Het is dus een kwestie van het niet te fel aan je hart te laten komen. “We zien twee types gebruikers: zij die FMK voor de fun gebruiken, en andere die het als een mogelijkheid zien om nieuwe mensen te ontmoeten”, zegt ontwikkelaar Rui Gouveia aan Memo. “We weten dat het concept risico’s inhoudt, maar gebruikers kunnen er altijd uitstappen als ze hun profiel niet in de mix willen zien.” Als je weet dat je hier gevoelig voor bent, kan je er dus beter niet aan beginnen. Of het gewoon niet te serieus nemen.

FMK heeft deze maand al 6.500 gebruikers gekregen, en 90 procent gebruikt de app dagelijks. Hier ga je voorlopig nog niet veel mogelijke matches vinden, dus gooi Tinder zeker nog niet weg.

Google Play

Gesponsorde artikelen