‘True Detective’ krijgt nieuwe trailer en die doet ons weer aan het eerste seizoen denken

‘True Detective’ krijgt nieuwe trailer en die doet ons weer aan het eerste seizoen denken

HBO heeft een nieuwe trailer voor het derde seizoen van ‘True Detective’ de wereld ingestuurd en we krijgen voor het eerst echt een beetje inzicht in het verhaal. We zien behoorlijk wat tijdssprongen en dat doet fans van de reeks natuurlijk meteen denken aan het geniale eerste seizoen. 

Zo goed als het eerste seizoen van True Detective was, zo teleurstellend was het tweede. Bedenker Nic Pizzolatto nam dan ook zijn tijd voor het derde seizoen. Meer dan drie jaar is er gewerkt aan dat derde seizoen, en dat moet de serie weer in ere herstellen. Daarvoor greep Pizzolatto, niet onverwacht, terug naar wat er zo goed werkte in dat fenomenale openingsseizoen.

Verschillende tijdsperiodes

Detective Wayne Hays leerden we al kennen in de vorige trailer (bekijk ‘m nog eens in de bijgevoegde tweet). Toen zagen we ook al meteen dat we hem zullen volgen in verschillende tijdsperiodes, en dat wordt in de nieuwe trailer nog eens extra benadrukt. Dat doet natuurlijk meteen denken aan het eerste seizoen, waar we detectives Rust Cohle (Matthew McConaughey) en Marty Hart (Woody Harrelson) ook doorheen de tijd te zien kregen.

Hays wordt achtervolgd door een zaak van twee vermiste kinderen uit de jaren 80 die hij maar niet kon oplossen. In deze nieuwe trailer zien we hoe sterk het op hem inwerkt als hij de plaats van de misdaad opnieuw bezoekt. De trailer beantwoordt voor de rest amper vragen, maar roept er eigenlijk vooral veel nieuwe op. Hays heeft het in de trailer over een mysterieus verleden, hij wordt zo maar even terloops een ‘killer‘ genoemd en dat ie geïnterviewd wordt over de case voorspelt ook niet veel goeds.

Deadwood

Voor fans van het eerste seizoen zal dit allemaal toch redelijk bekend in de oren klinken. Echt enorm origineel is het niet natuurlijk, maar daar zullen fans amper iets om geven als dat betekent dat ze weer de genialiteit van het eerste seizoen mogen verwachten.

Mocht je nog niet verkocht zijn voor dit derde seizoen, zijn er nog een hoop redenen om te kijken. Niet in het minst hoofdrolspeler Mahershala Ali. Ali bewees al in, onder andere, House of Cards en uiteraard ook Moonlight, waar hij ook de Oscar voor Best Supporting Actor voor kreeg, dat hij een complex personage kan neerzetten.

Met Nic Pizzolatto die zelf het overgrote deel van de afleveringen heeft geschreven, zitten we ook gebeiteld. En voor die ene aflevering waar hij de teugels uit handen gaf, heeft hij een waardige vervanger gevonden. Niemand minder dan David Milch, bedenker en schrijver van het legendarische Deadwood (dat binnenkort een vervolgfilm krijgt), heeft de vierde aflevering neergepend. Redenen genoeg dus om Pizzolatto en HBO het teleurstellende tweede seizoen even te vergeven en weer vol enthousiasme naar het nieuwe te kijken!

Bekijk hieronder de nieuwste trailer voor het derde seizoen van True Detective:

True Detective keert terug op 13 januari, in tussentijd kan je nog eens het geniale eerste seizoen bekijken of, als je echt tijd te veel hebt, je nog eens door het tweede proberen worstelen!

Gesponsorde artikelen