‘True Spirit’: Netflixfilm over jongste solozeilster rond de wereld krijgt trailer

De aankomende Netflixfilm True Spirit heeft een eerste trailer gekregen. Die film toont het waargebeurd verhaal van de Australische Jessica Watson die als jongste persoon ooit solo en zonder hulp de wereld rondzeilde.

Op 18 oktober 2009 vertrok de toen 16-jarige Jessica Watson uit Australië voor een solozeilreis rond de wereld. 210 dagen later zou ze die, drie dagen voor haar 17de verjaardag, voltooien. Daarmee is ze nog steeds de jongste ooit die die indrukwekkende prestatie voltooide. Hoewel Watson haar record later niet erkend werd omdat haar tocht ‘maar’ 34.414 kilometer zou zijn geweest, in plaats van de vereiste 40.000 kilometer, blijft het een indrukwekkende prestatie.

Jessica Watson

Indrukwekkend genoeg voor een verfilming vond ook Netflix. De aankomende film True Spirit zal dan ook die unieke reis van Jessica Watson tonen. De hoofdrol in die film wordt gespeeld door Teagan Croft (Titans). Haar ouders Roger en Julie worden dan weer gespeeld door respectievelijk Josh Lawson (Cobra Kai) en Anna Paquin (X-Men). Een andere belangrijke rol is weggelegd voor haar zeilcoach en mentor Ben Bryant, gespeeld door Cliff Curtis (Avatar: The Way of Water).

True Spirit, dat vanaf vrijdag 3 februari 2023 te zien is op Netflix, heeft nu een eerste trailer gekregen. Daarin zien we Jessica Watson vertrekken aan haar lange tocht met een felroze boot die de naam Ella’s Pink Lady kreeg. We krijgen ook te zien hoe de jonge zeilster af te rekenen krijgt met zware stormen en eenzaamheid.

Kijk hier naar de trailer van True Spirit:

True Spirit verschijnt op 3 februari op Netflix.

Meer
Lees meer...