Left Right
scrollTop top

Trump boekt luxekamer voor … kalkoenen


Trump boekt luxekamer voor … kalkoenen

Donald Trump is dan wel geen doorsnee president, Thanksgiving komt eraan en dan stelt de traditie dat de president twee kalkoenen gratie mag verlenen. Of anders gezegd: ze zullen niet op het menu staan. Trump koos voor Drumstick en Wishbone, en hij zorgde ervoor dat de dieren niets tekort kwamen. Hij boekte hun zelfs een luxesuite. Inderdaad, een luxesuite voor twee kalkoenen …

Vanmiddag zal Amerikaans president Donald Trump de twee kalkoenen gratie verlenen. En het zijn niet zomaar twee kalkoenen. Drumstick en Wishbone werden nauwgezet uitgekozen door de National Turkey Federation.

Luxekamer

De twee uitverkorenen moeten zowel mooi als afgericht zijn. Ze moeten trots kunnen rondwandelen en klokken op bevel maar langs de andere kant ook lang genoeg stil kunnen zitten voor de lange fotosessie.

Maar president Trump spaarde dit jaar geen moeite om de diertjes extra goed in de watten te leggen. Ze mochten zelfs de nacht doorbrengen in een heuse luxekamer in het Willard InterContinental in Washington D.C..

Traditie

Dat de president bij Thanksgiving een speciaal uitgekozen kalkoen voorstelt aan het publiek, is al een 70 jaar oude traditie. Het startte bij president Harry Truman die een uit de kluiten gewassen kalkoen aangeboden kreeg door de National Turkey Federation. Die eerste jaren belandde de dieren dus wel nog in de pot. Pas vanaf 1989, bij president George Bush senior, startte de traditie van het gratie verlenen.

Hieronder kan je de twee gelukkigen van dit jaar wat beter leren kennen:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308