Trump daagt Oprah uit: “Ik hoop dat zo probeert president te worden, zodat ze kan verliezen, net als alle anderen”

Trump daagt Oprah uit: “Ik hoop dat zo probeert president te worden, zodat ze kan verliezen, net als alle anderen”

Met de shooting in Florida en de vele protesten heeft Amerikaans president Donald Trump zijn handen wel vol zou je denken. Maar niets was minder waar. Hij vond gisteren de tijd om naar ’60 Minutes’ te kijken, waar Oprah een aantal kiezers interviewde. Hoe ze dat deed, schoot bij ‘the Donald’ in het verkeerde keelgat. En dus kroop hij in zijn Twitterpen. “Ik hoop dat Oprah voor het presidentschap gaat, zodat ik ze kan ontmaskeren en haar kan verslaan”, schreef hij.

Oprah interviewde in het programma naar aanleiding van één jaar presidentschap van Donald Trump veertien mensen die voor hem hadden gestemd. Maar de president zelf vond de manier waarop Oprah dat deed niet kunnen.

“Ik heb net een heel onzekere Oprah Winfrey, die ik op een gegeven moment zelf heel goed kende, een panel zien interviewen in 60 Minutes. De vragen waren vooringenomen en subjectief, de feiten incorrect”, schreef hij op Twitter. “Ik hoop dat Oprah voor het presidentschap gaat, zodat ik ze kan ontmaskeren en haar kan verslaan, net zoals alle anderen.”

#Oprah2020

Een tijdje geleden reageerde het Witte Huis nog uitnodigend op de hashtag #Oprah2020, die gelanceerd werd na de inspirerende speech van Winfrey op de Golden Globes. “We staan open voor de uitdaging, of dat nu Oprah Winfrey is of iemand anders”, liet Hogan Gidley, woordvoerder van het Witte Huis, toen weten. Klonk die reactie toen nog vriendelijk, is de uithaal van Trump nu ronduit agressief.

Oprah heeft zelf ondertussen al toegegeven geen interesse te hebben in een mogelijk presidentskandidaatschap. Al is ze al langer dan vandaag een fervent tegenstander van Trump. “Er is maar één keuze en je hoeft haar niet leuk te vinden”, reageerde het mediafenomeen nog toen gevraagd werd op wie de Amerikanen moesten stemmen. Hoewel ze het presidentschap dus duidelijk niet ziet zitten, zou ze Trump waarschijnlijk maar al te graag een nederlaag toedienen.

Gesponsorde artikelen