Trump dreigt met juridische stappen omdat hij belachelijk gemaakt werd op tv

Trump dreigt met juridische stappen omdat hij belachelijk gemaakt werd op tv

Het Amerikaanse televisieprogramma ‘Saturday Night Live’ heeft voor de zoveelste keer de draak gestoken met de Amerikaanse president Donald Trump. En het is hen gelukt om Trump uit z’n tent te lokken, want het staatshoofd dreigt nu met juridische stappen.

Colin Jost heen in de rubriek Weekend Update van Saturday Night Live uitgehaald naar Amerikaans president Donald Trump.

“De afgelopen week was een slecht jaar voor Donald Trump”, zei die. Jost somde de incidenten op, waarmee de president de afgelopen week in het nieuws kwam: het onderzoek naar de campagne van Trump, het onderzoek naar het team dat Trump begeleidde naar het Witte Huis, het onderzoek naar de uitgaven van de inhuldiging van Trump, het onderzoek naar het zakenimperium van Trump en het onderzoek naar het kabinet van Trump.

“Bekijk je kaarten, want het kan dat je impeachment bingo hebt”, lachte Jost.

(Of het net zich aan het sluiten rond Donald Trump lees je hier.)

Zwijggeld en sketch

Gastheer Michael Che deed er nog een schepje bovenop. Hij lachte met het feit dat Trump zijn voormalige advocaat Michael Cohen veroordeelde omdat die het zwijggeld van Stormy Daniels en Karen McDougal betaald had met geld dat bedoeld was voor de campagne.

“Hij heeft ergens gelijk, maar weet je wie nog de wet hoort te kennen”, vroeg Che. “De president van de Verenigde Staten. Dude, we betalen je hiervoor.”

Ook werd er een sketch opgevoerd, waarin het Witte Huis van Trump getoond wordt in de setting van It’s a Wonderful Life.

“Het is verschrikkelijk”, zei acteur Alec Baldwin die Trump vertolkte. “Alles gaat naar de zak. Soms wens ik dat ik nooit president was geworden.”

(Trump trok vorige maand nog het klimaatrapport van zijn eigen regering in twijfel.)

Trump boos

Trump voelde zich zo geschoffeerd dat hij begon te tweeten over het programma. Hij dreigt zelfs met juridische stappen: “De eenzijdige berichtgeving is een echte schande. Kijk naar televisienetwerken zoals NBC of democratische machines zoals Saturday Night Live.”

“Het is allemaal niet veel meer dan oneerlijk nieuws en reclame voor de Democraten. Dit moet getoetst worden door de rechtbanken. Dit kan toch niet legaal zijn? Alleen maar belagen en kleineren! Is dit een complot?”

(Ondanks de moord op journalist Khashoggi blijkt Trump pal achter “de geweldige bondgenoot Saoedi-Arabië” staan.)

Gesponsorde artikelen