Trump flatert opnieuw en retweet man die hem een fascist noemt

Trump flatert opnieuw en retweet man die hem een fascist noemt

Per ongeluk een tweet retweeten, het overkomt ons allemaal wel eens. Maar voor sommige mensen pakt dat wel een beetje gênanter uit dan voor andere. Zo retweette Donald Trump vandaag een tweet waarin hij een fascist genoemd werd. 

Het begon allemaal met een bedoelde retweet van Amerikaans president Donald Trump. Hij retweette een artikel van Fox News over het feit dat hij erover denkt gratie te verlenen aan Joe Arpaio. De oud-sheriff van Arizona die twee weken geleden werd veroordeeld omdat hij het bevel om te stoppen met het viseren van illegale latino’s naast zich neerlegde.

De Brit Mike Holden reageerde op de retweet van Trump om zijn ongenoegen over deze beslissing en de president te uiten. “Hij is een fascist, dus dit is geen verrassing” tweette hij. Die tweet werd per ongeluk geretweet door Donald Trump himself. De president was zich snel bewust van zijn fout en verwijderde de retweet na een kwartier, maar screenshots are forever.

Holden laat aan BuzzFeed weten dat hij eerst dacht dat het om een parodie-account ging. Tot hij tot zijn grote verbazing besefte dat zijn tweet wel degelijk geretweet was naar de 34 miljoen volgers van de Amerikaanse president. In een volgende tweet liet Holden weten dat niets deze retweet ooit zal kunnen overtreffen.

Deze retweet komt natuurlijk ook op een ongelukkig moment, in de nasleep van de gebeurtenissen in Charlottesville waarbij Trump bekritiseerd werd omdat hij pas na twee dagen het extreemrechtse geweld officieel veroordeelde.

Gesponsorde artikelen