Trump geeft ‘Presidential Medal of Freedom’ aan controversiële radiopresentator

Rush Limbaugh en Melania Trump
Rush Limbaugh en Melania Trump - ISOPIX

De Amerikaanse president Donald Trump hield gisteren zijn State of the Union. Dat is een jaarlijks moment waarop de president een toespraak houdt over de staat van het land. Hij richt die tot het Amerikaans Congres en het hele volk. In deze toespraak maakt hij ook zijn plannen bekend voor het komende jaar.

Tijdens de toespraak reikte hij de Presidential Medal of Freedom uit aan Rush Limbaugh. Deze prestigieuze medaille is een van de hoogste onderscheidingen van de Verenigde Staten. De personen die hem ontvangen, hebben een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan de veiligheid of nationale belangen van Amerika. Ook een bijdrage aan wereldvrede of cultuur kan je deze medaille opleveren. Onder meer Steven Spielberg, Muhammad Ali en Martin Luther King hadden de eer deze te ontvangen.

Rush Limbaugh Show

Rush Limbaugh is een conservatieve talkshowhost op de radio. Hij werd bekend door zijn Rush Limbaugh Show, die in heel Amerika wordt uitgezonden. De show focust op politiek, met een extreem conservatieve insteek. Ondertussen bestaat de show al meer dan 30 jaar. Het is het meest beluisterde radioprogramma in de Verenigde Staten.

Er luisteren wekelijks 27 miljoen mensen naar zijn show. Door het succes met zijn radioshow komt hij ook regelmatig op tv. Hier doet hij dienst als politiek commentator. Naast deze carrière schrijft hij ook nog boeken.

Conservatief

Ronald Reagan – Pixabay

Zijn succes is te danken aan zijn controversiële uitspraken. Voor 1987 was het verboden om aan eenzijdige berichtgeving te doen. Na 1987 lag de weg open voor hem. Hij kon zijn conservatieve ideeën verspreiden, zonder rekening te houden met de andere kant van het verhaal. Hij innoveerde door niet de gasten en luisteraars, maar zichzelf de ster van de show te maken. Dit hielp de conservatieve politici in Amerika zeker. Hij zorgde ervoor dat conservatieven nu ook een stem kregen in de massamedia. Hij werd door voormalig VS-president Ronald Reagan “dé conservatieve stem van de Verenigde Staten” genoemd.

Zijn uitspraken werden niet altijd even positief onthaald. Zo verweet hij een studente een slet en prostituee te zijn. De vrouw in kwestie pleitte voor een terugbetaling van voorbehoedsmiddelen. In één van zijn shows deed hij Michael J. Fox na. Dat is een Canadese acteur die lijdt aan Parkinson.

Longkanker

Maandag maakt de presentator bekend dat hij lijdt aan longkanker. Hij verontschuldigde zich bij zijn luisteraars voor zijn aankomende afwezigheid. Toch is hij van plan zijn show verder te zetten. Het nieuws over zijn ziekte werd ook met gemengde gevoelens onthaald. Ook Donald Trump, een medeconservatief, betuigde zijn medeleven.

Gesponsorde artikelen