Trump gelooft nu dat “iedereen wil dat hij zich weer verkiesbaar stelt in 2020”

Trump gelooft nu dat “iedereen wil dat hij zich weer verkiesbaar stelt in 2020”

“Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren op het gebied van gezondheid, maar ik ben zeker van plan om in 2020 weer mee te doen. Het lijkt er op dat iedereen wil dat ik het doe”, zegt Trump in het interview dat is gepubliceerd in de Britse krant Mail on Sunday. Ook zei hij geen serieuze concurrentie te verwachten van de Democraten, die volgens hem geen goede kandidaten hebben. “Ik ken ze allemaal en ik zie niemand.”

In het interview maakte Trump ook bekend dat hij met de Britse koningin Elizabeth heeft gesproken over de brexit. “Ze zei dat het een erg – en daar heeft ze gelijk in – dat het een erg complex probleem is. Ik denk dat niemand wist hoe complex het zou worden. Iedereen dacht: oh het is simpel. We blijven erin of we stappen eruit.” Daaraan voegde hij toe dat hem op het hart is gedrukt dat hij niets mag zeggen over zijn gesprek met het Britse staatshoofd.

“Koningin Elizabeth is mooi van binnen en van buiten”

Trump wilde wel uitweiden over hoe mooi hij koningin Elizabeth vindt. “Ze is een ongelofelijke vrouw, ze is zo scherp. En als ik mooi zeg, bedoel ik van binnen en van buiten.” Volgens Trump was zijn ontmoeting met de koningin erg bijzonder.

Het interview is niet het eerste dat Trump tijdens zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk heeft gegeven aan Britse media. Eerder zei hij tegen dagblad The Sun dat de Britse premier May de kans op een gunstige brexit heeft vergooid. Hoewel er audio-opnames zijn gepubliceerd van dat interview, ontkende hij de kritiek op May later.

Ook in het nieuwe interview vertelde hij over zijn contact met premier May. Hij zei dat hij May heeft geadviseerd dat ze met de EU moet uitonderhandelen dat het Verenigd Koninkrijk na de brexit een handelsakkoord met de VS kan sluiten. Verder herhaalde hij dat er voor de brexit is gestemd vanwege immigratie en dat Europa op een ingrijpende manier negatief verandert door immigratie.

“Kim Jong-un is grappig”

Ook voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un had Trump in het interview lovende woorden over. “Ik kan goed met hem opschieten. Hij is erg slim, heeft een geweldige persoonlijkheid en is grappig en hard. Hij is een goede onderhandelaar.” Op de vraag of hij Kim een meedogenlozed dictator vindt, antwoordde hij bevestigend. “Hij is meedogenloos, maar dat zijn anderen ook.”

Gevraagd of Putin ook meedogenloos is, zei Trump dat hij dat niet kon zeggen. “Ik ga er vanuit dat dat waarschijnlijk wel zo is, maar ik kan er nog wel een paar noemen.” Maandag ontmoeten de Amerikaanse president en president Putin elkaar in Helsinki.

De Amerikaanse President was de afgelopen week in Europa voor een aantal werkbezoeken. Woensdag en donderdag woonde hij de NAVO-top bij in Brussel, waarna hij zijn werkbezoek begon aan het Verenigd Koninkrijk.

Gesponsorde artikelen