Trump heeft het aan de stok met NBA-vedetten Curry en James omdat die eerste niet naar het Witte Huis wil komen

Trump heeft het aan de stok met NBA-vedetten Curry en James omdat die eerste niet naar het Witte Huis wil komen

Donald Trump is nog maar eens in een Twitterrel beland. De Amerikaanse president liet met een tweet weten dat NBA-ster Stephen Curry niet meer welkom is in het Witte Huis. Die had namelijk gezegd dat hij twijfelde om te komen naar het traditionele bezoek van de NBA-kampioen aan de Amerikaanse president. Curry is niet akkoord met veel uitspraken van Trump.

In de Verenigde Staten is het een traditie om de landskampioenen van de grote sporten uit te nodigen op het Witte Huis. Dat zorgt normaal altijd voor mooie beelden, maar sinds Donald Trump president is, is de sfeer vaak minder gemoedelijk. Veel van die sporters zijn namelijk zwarte Amerikanen die vinden dat Trump racisme in de VS te weinig veroordeelt.

NBA-kampioen Golden State Warriors had zo ook maar weinig zin in het bezoekje aan de president. Sterspelers Stephen Curry en Kevin Durant lieten zelfs al vrij snel weten dat zij niet zouden gaan. En ook de rest van de ploeg twijfelde.

“Ik sta niet voor hetgeen waarvoor onze president staat en ga niet akkoord met de dingen die hij gezegd heeft of die hij juist niet gezegd heeft”, legt Curry zijn weigering uit. “Ik weet dat mijn beslissing om niet te gaan niet ineens alles zal veranderen, maar het is mijn manier om mij te laten horen.

“Het was een grote eer tot jij kwam opdagen”

De weigering van Curry viel duidelijk niet in goede aarde bij Donald Trump, want die tweette vandaag dat zijn uitnodiging ingetrokken wordt. “Naar het Witte Huis komen, wordt gezien als een grote eer voor een team dat kampioen is. Stephen Curry twijfelt en daarom is zijn uitnodiging ingetrokken”, schrijft de president.

De tweet zorgde direct voor heel veel reacties, maar de meest opmerkelijke kwam van LeBron James. Die werd zelf al drie keer NBA-kampioen en is de laatste jaren de grote rivaal van Curry. “Naar het Witte Huis gaan, was een grote eer, tot jij kwam opdagen”, schrijft de basketter, vergezeld van het scheldwoord ‘bum‘. Ook heel wat andere sporters reageerden op de tweet van Trump.

Reactie van club

Later op de dag kwam er ook een reactie van Golden State Warriors, de NBA-kampioen van vorig seizoen en ploeg van Stephen Curry. De club schrijft in een persmededeling dat ze van plan waren om vandaag te bespreken of ze naar het Witte Huis zouden gaan of niet. Ze aanvaarden de boodschap van Trump dat ze niet meer welkom zijn.

Golden State Warriors zal in februari toch afreizen naar Washington D.C.. Ze willen naar eigen zeggen van die trip gebruik maken om “gelijkheid, diversiteit en aanvaarding te vieren”. Wat de NBA-club precies van plan is, is nog niet bekend gemaakt.

Lees de boodschap hier:

Gesponsorde artikelen