Trump heeft z’n departement voor klimaatverandering niet meer nodig en schaft het dan maar af

Trump heeft z’n departement voor klimaatverandering niet meer nodig en schaft het dan maar af

‘Change’, voor president Trump betekende dat onder andere zich terugtrekken uit een aantal klimaatakkoorden. Da’s ook meteen slecht nieuws voor het personeel van z’n departement Klimaatverandering en Technologie. Want die wordt nu gesloten en het werk van de afdeling zal elders opgevangen worden. 

Het ministerie van Energie in de Verenigde Staten sluit een controversiële deur: die van het Office of International Climate and Technology. Daar horen elf personeelsleden bij die sinds 2010 samenwerken met andere landen om duurzame energiesystemen te ontwikkelen en uitstootgassen te verminderen.

Een woordvoerder van het ministerie van Energie zei aan The Hill dat de administratie van Trump “op zoek is naar manieren om dubbele programma’s die binnen het departement Energie bestaan, te elimineren.” Andere afdelingen met internationale teams zullen de verantwoordelijkheden van dit specifieke team overnemen.

“Het ministerie wil dubbele programma’s vermijden, net zoals elke verantwoordelijke Amerikaanse zakenman dat zou doen.” Milieu-activisten zijn uiteraard niet echt opgezet met de keuze van Trump. “Opzettelijk de klimaatcrisis negeren is roekeloos en gevaarlijk voor families en gemeenschappen doorheen het hele land en het is duidelijk dat Trump geen grenzen kent bij het isoleren van de Verenigde Staten en het beschadigen van onze reputatie in de rest van de wereld”, zei John Coequyt, globaal klimaatsbeleidsman in the Sierra Club, een mileu-organisatie.

Eerder deze maand besloot Trump om uit het Parijse klimaatakkoord te stappen, één van de akkoorden die het meeste vooruitgang had gemaakt in de terugdringing van CO2-uitstoot.

Gesponsorde artikelen