Trump herhaalt dat Mexico voor zijn muur gaat betalen, Mexicaanse president zegt niets

Trump herhaalt dat Mexico voor zijn muur gaat betalen, Mexicaanse president zegt niets

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw herhaald dat Mexico voor zijn grensmuur gaat betalen. De president van Mexico, Enrique Peña Nieto  zat erbij … en reageerde niet.

Op de G20-top in Hamburg ontmoetten de Mexicaanse en Amerikaanse president elkaar voor het eerst sinds Trump president is.

Tijdens een persmoment met de twee presidenten naast elkaar, vroeg een reporter aan Trump of hij nog steeds verwacht dat buurland Mexico gaat betalen voor de grensmuur die hij wil bouwen. “Absoluut”, zei Trump. Peña Nieto hoorde het Trump zeggen, maar reageerde niet.

Veel Mexicanen nemen het hun president erg kwalijk dat hij zich als een mak lammetje gedroeg tijdens het gesprek. Het is dan ook niet de eerste keer dat Trump de Mexicanen beledigt en Peña Nieto niet reageert.

Wat zichtbaar is, telt

Jorge Ramos is de man die werd verwijderd van een persconferentie toen Trump nog campagne voerde voor het presidentschap. Hij tweette: “Trump zegt opnieuw dat Mexico voor de muur gaat betalen. Wanneer gaat Peña Nieto in zijn gezicht én en public zeggen dat Mexico dat niet gaat doen?”

Leon Krauze is een vooraanstaande Mexicaanse journalist die het gedrag van Peña Nieto vergelijkt met dat van de Franse president Emanuel Macron. Die laatste groette Trump met een heel erg stevige handdruk en daar zit het verschil volgens Krauze: “Macron begreep wat Peña Nieto niet begrijpt: op het toneel en in Trumps gezicht moet je hard optreden. Wat mensen zien, is wat telt.”, tweette hij.

Gesponsorde artikelen