Trump kiest een voormalige presentatrice bij Fox als nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de VN

Trump kiest een voormalige presentatrice bij Fox als nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de VN

Donald Trump kiest Heather Nauert als de nieuwe VN-ambassadeur voor de Verenigde Staten. De 48-jarige was een presentatrice en gelegenheidsjournaliste bij de tv-zender Fox en ze is momenteel nog woordvoerder van Mike Pompeo, de minister van Buitenlandse Zaken.

Nauert moet Nikki Haley gaan opvolgen. Zij maakte in oktober bekend dat ze aan het eind van het jaar stopt als VN-ambassadeur. Haley was sinds het begin van Trumps presidentschap ambassadeur bij de Verenigde Naties.

De Amerikaanse senaat moet nog wel met de benoeming instemmen. Trump zei eerder al dat de 48-jarige Nauert een serieuze kandidaat was. Amerikaanse media benadrukken dat ze weinig politieke ervaring heeft met complexe internationale vraagstukken en diplomatie. Als VN-ambassadeur zal ze zich onder meer bezighouden met Noord-Korea, het Midden-Oosten en de oorlogen in Syrië en Jemen.

Goeie relatie met Ivanka

In april 2017 werd Nauert aangesteld als woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor werkte ze bij Fox News. Na de aanstelling van Mike Pompeo als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken werd de rol van Nauert belangrijker. Daarnaast zou ze een goede relatie onderhouden met Ivanka Trump, de dochter van de president.

Trump hoopte in oktober Dina Powell te kunnen benoemen als opvolger van Haley. Powell, voormalig adjunct-nationaal veiligheidsadviseur van Trump en topvrouw van Goldman Sachs, bedankte echter.

Gesponsorde artikelen