Trump krijgt ervan langs tijdens Golden Globes

Trump krijgt ervan langs tijdens Golden Globes

Hollywood en Trump zijn geen goeie vrienden: de president elect werd niet gespaard tijdens de uitreiking van de Golden Globes.

Presentator Jimmy Fallon begon door te stellen dat de Golden Globes “een van de weinige plaatsen in Amerika is waar de meeste stemmen nog gelden”.

Hugh “House” Laurie grapte dat de prijsuitreiking van de organiserende Hollywood Foreign Press Association wel eens de laatste zou kunnen zijn. “Want in die naam zijn de woorden Hollywood, Foreign en Press samengebracht” stelde de acteur, drie zaken waar Trump niet zo’n goeie relatie mee heeft.

“Instinct om te vernederen”

Meryl Streep, die dit jaar met de Cecil B. DeMille Award een prijs voor haar gehele oeuvre in ontvangst mocht nemen, sprak tijdens haar speech haar afschuw uit voor Trumps “instinct om te vernederen”.

Ze vertelde onder meer hoe de toenmalige presidentskandidaat een gehandicapte journalist imiteerde om hem af te serveren. “Mijn hart brak toen ik dat zag. Respectloosheid lokt respectloosheid uit. Geweld leidt tot geweld. En als machtigen hun positie gebruiken om anderen te pesten, maakt dat ons allemaal tot verliezers.”

Ook Paul Verhoeven, die Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film in ontvangst nam, zweeg niet. Hij noemde hij Donald Trump “griezelig vanwege zijn houding en om de mensen die hij heeft geselecteerd voor zijn kabinet.” Ook waarschuwde de Nederlandse regisseur dat Trumps presidentschap “gemakkelijk wegen in kan slaan die uiteindelijk leiden naar oorlog en vernietiging”.

Gesponsorde artikelen