Trump na het schandaal met Cohen: “Als ik afgezet zou worden, zou iedereen heel arm zijn”

Trump na het schandaal met Cohen: “Als ik afgezet zou worden, zou iedereen heel arm zijn”

Nu Trumps ex-advocaat Michael Cohen de president beschuldigde van het gebruik van partijgeld voor de affaire Stormy Daniëls, is er maar één vraag: wordt Trump hiervoor afgezet? Hij denkt alvast van niet, volgens Trump is hij namelijk een uitstekende president.

Is een president die zijn affaire probeerde stil te houden door het gebruiken van partijgeld en dat ontkende, nog geschikt om president te zijn? Dat is de vraag die al enkele dagen door de Verenigde Staten gonst, nadat Trumps ex-advocaat toegaf dat er een beetje gesjoemeld is met het campagnebudget van de president.

“Iedereen zou heel arm zijn”

Trump zelf ziet alvast geen graten in het verhaal. Na een eerdere ontkenning van de hele affaire, geeft Trump nu vooral signalen dat als hij fouten heeft gemaakt, het succes van zijn presidentschap daar ruimschoots voor zal compenseren.

Bij FOX-news, de nieuwsoutlet waar Trump zich het comfortabelst bij schijnt te voelen, reageerde hij: “Weet je, ik weet niet hoe je iemand kan afzette die gewoon goed z’n job heeft gedaan. Als ik zou worden afgezet, dan zouden de markten crashen, ik denk dat iedereen heel arm zou zijn. Je zou cijfers zien die je moeilijk kan geloven.”

Tien op tien

Trump specifieerde ook wat hij daar exact mee bedoelde: “Ik geef mezelf een tien op tien. We zijn pas twee jaar bezig. We hebben de grootste belastingsvermindering ooit uitgevoerd. De economie is beter dan ze ooit geweest is in de geschiedenis.” Het enige waar Trump klachten over heeft? “Ik word nog steeds unfair behandeld in de pers.”

Donald Trump wordt er, goede economie of niet, door zijn ex-advocaat en fixer Michael Cohen van beschuldigd dat hij hem dwong om campagnegeld te gebruiken voor het afkopen van Stormy Daniëls. Trump zou, volgens Daniëls (echte naam Stephanie Clifford) met haar een affaire hebben gehad rond de tijd dat Melania Trump zwanger was van Barron, Trumps jongste zoon.

Onder ede

Trump ontkent nu in alle talen dat er campagnegeld is gebruikt, hoewel Cohen onder eed zwoer dat wel gedaan te hebben. Die laatste zou nog meer problemen kunnen veroorzaken: hij ging voor de minnelijke schikking en zal waarschijnlijk in ruil voor strafvermindering ook gaan praten met Robert Mueller. De FBI-chef voert zijn eigen onderzoek naar eventuele frauduleuze praktijken van de president.

Gesponsorde artikelen