Trump nodigt moslims uit om ’s avonds het vasten te verbreken in het Witte Huis

Trump nodigt moslims uit om ’s avonds het vasten te verbreken in het Witte Huis

Vanavond organiseert Donald Trump een iftar, de maaltijd waarmee moslims het vasten verbreken, in het Witte Huis. Hiervoor heeft hij zo’n 40 moslims uitgenodigd om samen met hem te eten. Dat heeft woordvoerster Sarah H. Sanders laten weten.

Voor de eerste keer tijdens zijn termijn heeft de Amerikaanse president Donald Trump een iftar georganiseerd voor vastende moslims. In 2017, het eerste jaar van zijn presidentschap, heeft hij deze Amerikaanse traditie achterwege gelaten. Maar nu maakt hij het goed door enkele Amerikaanse moslimgemeenschappen uit te nodigen.

Enkel diplomaten

De woordvoerster van het WItte huis laat weten dat er 30 tot 40 moslims zijn uitgenodigd. Maar een gastenlijst werd niet meteen vrijgegeven. Ze laat ook weten dat Trump het iftar-diner organiseert om 20 uur in de State Dining Room voor de diplomatieke gemeenschap van Washington. Ex-president Obama nodigde niet alleen islamitische diplomaten uit voor het iftar-diner, maar ook gewone burgers, scholieren, activisten en atleten. Maar dat is niet de enige reden waarom enkele moslims op hun tenen zijn getrapt.

Heel wat moslims willen geen brood breken met Trump. Hij heeft in het verleden opmerkelijke uitspraken gemaakt over de gemeenschap en dat kan niet zomaar worden vergeven. Zo haalt een imam uit Georgetown aan dat de huidige president van Amerika op een gegeven moment het idee had om moslims geen toegang tot de VS te geven. Remember? Daarnaast zou hij ook negatief hebben gesproken over verschillende religies.

Gesponsorde artikelen