Trump noemt Europa “net zo erg als China, alleen kleiner”

Trump noemt Europa “net zo erg als China, alleen kleiner”

Donald Trump heeft opnieuw uitgehaald naar de Europese Unie. In een interview met Fox News noemde Trump de EU “ongeveer net zo erg als China, alleen kleiner”.

Vooral de Europese auto-industrie, en zeker de Duitse, moest het in het interview ontgelden bij Trump: “Het is vreselijk wat ze ons aandoen. Ze sturen hun Mercedessen hierheen, maar wij kunnen onze auto’s niet naar Europa sturen. En om hun boeren te beschermen, kopen ze onze landbouwproducten niet.”

De Amerikaanse president wees ook nog eens op het Europese handelsoverschot van 151 miljard dollar ten opzichte van de Verenigde Staten. “En dat terwijl we een fortuin aan de NAVO betalen om Europa te verdedigen.”

Canada strikes back

De verhoogde invoertarieven van Canada op Amerikaanse producten, als antwoord op de Amerikaanse maatregelen, zijn ondertussen ingegaan. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland zei dat Canada het handelsconflict niet wil laten escaleren, maar ook niet zal toegeven.

Canada rekent vanaf vandaag 25% meer voor Amerikaanse staalproducten en 10% meer voor aluminiumproducten, precies de verhoging voor de invoer van Canadees staal en aluminium in de VS. Daarnaast worden pizza’s en ketchup uit de VS aan de grens belast met een extra invoertaks van 10%.

Gesponsorde artikelen