Left Right
scrollTop top

Trump noemt zichzelf weer slim. Zo slim dat hij dagelijkse presidentiële briefings wel kan overslaan


Trump noemt zichzelf weer slim. Zo slim dat hij dagelijkse presidentiële briefings wel kan overslaan

Donald Trump zegt dat hij de dagelijkse briefings die presidenten van de VS krijgen over issues in de wereld en de nationale veiligheid in zijn land wel kan overslaan. Want: “I’m, like, a smart person”. Trump zei in hetzelfde interview dat “niemand weet of de opwarming van het klimaat echt is”.

Met dat laatste zijn 97% van de wetenschappers op onze planeet het niet eens, overigens, maar, ook hier claimde Trump zijn eigen inzichten in de zaak superieur.

“Look, I’m somebody that gets it, and nobody really knows. It’s not something that’s so hard and fast. I do know this: Other countries are eating our lunch”, vertelde Trump tegen Chris Wallace op Fox News Sunday.

Trump voelt zichzelf ook slim genoeg om af te stappen van iets wat elke president sinds 1961 wél dagelijks deed: het luisteren naar de PDB, of de President’s Daily Brief.

“Belangrijkste moment van de dag voor de president”

Dat is een geheim document dat elke dag om 7.45 uur door de Director of National Intelligence aan de president wordt voorgelegd, en is een samenvatting van zaken die een aantal agentschappen onder de aandacht van de president willen brengen.

Onder die agentschappen get Central Intelligence Agency (CIA), het Defense Intelligence Agency (DIA), het National Security Agency (NSA) en het Federal Bureau of Investigation (FBI). De briefing wordt beschouwd als het belangrijkste en meest geheime moment van de dag voor de president.

“Ze moeten me maar bellen als het dringend is”

Maar Trump vindt één keer per week meer dan genoeg voor die briefing. Want: “I’m, like, a smart person. I don’t have to be told the same thing in the same words every single day for the next eight years.”

Trump spreekt dus ook al over acht jaar in plaats van vier jaar. Als het dringend is, zei de president elect, dan moeten ze hem maar bellen (“If something should change from this point, immediately call me. I’m available on one minute’s notice.”)

Mensen moeten volgens Trump maar begrijpen dat hij geen geduld heeft voor die dingen: “I don’t need to be told the same thing every day, every morning – same words. ‘Sir, nothing has changed. Let’s go over it again.’ I don’t need that.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810