Left Right
scrollTop top

Trump nu ook uitgeroepen tot slechtste acteur


Trump nu ook uitgeroepen tot slechtste acteur

In Hollywood zijn aan de vooravond van de Oscars de Golden Raspberry Awards uitgereikt. De Golden Rasperry Awards zijn gouden beeldjes in de vorm van een framboos die een satirische tegenhanger van de Oscars zijn. Traditiegetrouw worden de beeldjes de dag voor de prestigieuze Oscars uitgereikt. Donald Trump viel in de prijzen.

Trump “won” de Golden Raspberry Award gewonnen voor slechtste acteur. De Amerikaanse president sleepte de prijs voor slechtste filmprestatie van het afgelopen jaar in de wacht voor zijn ‘rollen’ in de documentaires Fahrenheit 11/9 en Death of a Nation. In beide films wordt archiefmateriaal van Trump gebruikt.

Het is niet de enige Razzie die de Amerikaan tijdens de 39e editie van de Razzies won. Hij werd ook gekroond tot slechtste duo, voor zichzelf en zijn “zichzelf in stand houdende kleingeestigheid”. Trump kreeg in 1991 al een prijs voor slechtste mannelijke bijrol voor Ghosts Can’t Do It, een film van John Derek met in de hoofdrol Bo Derek.

First Lady Melanie maakte ook kans op de gouden framboos voor haar bijrol in Michael Moores Fahrenheit 11/9, maar zag het beeldje naar Trumps adviseur Kellyanne Conway gaan voor dezelfde documentaire.

Holmes & Watson

De Sherlock Holmes-parodie Holmes & Watson mag zich de slechtste bioscoopfilm van vorig jaar noemen. Holmes & Watson, met het komische succesduo Will Ferrell en John C. Reilly, werd na verschijning in de bioscoop al door de Amerikaanse filmpers de grond in geschreven. De film won de Gouden Framboos voor slechtste film, slechtste regie, slechtste mannelijke bijrol (Reilly) en slechtste namaak.

Voor actrice Melissa McCarthy was het een avond met twee gezichten. Ze kreeg de prijs voor slechtste actrice voor haar rol in de vunzige Muppet-film The Happytime Murders. Maar ze won ook in de categorie voor veelvuldig genomineerde Razzie-sterren die zichzelf met een onverwacht goede rol revancheerden. Dat was voor de film Can You Ever Forgive Me?, waarin ze een aan lager wal geraakte schrijfster speelt die literaire brieven vervalst. Daarmee verdiende ze een Oscarnominatie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308