Trump schaft twee adviesraden af omdat de CEO’s massaal opstappen

Trump schaft twee adviesraden af omdat de CEO’s massaal opstappen

De Amerikaanse president Donald Trump doekt zijn adviesraad van industriële leiders op. Dat heeft hij zelf laten weten via Twitter, nadat enkele kopstukken zich opnieuw hadden teruggetrokken uit het adviesorgaan.

De bestuursvoorzitters van industrieconglomeraat 3M en voedingsmiddelenproducent Campbell Soup zijn uit de adviesraad van industriële leiders van de Amerikaanse president Donald Trump gestapt vanwege Trumps reactie op de gewelddadigheden in de stad Charlottesville. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times. De president had zich niet duidelijk genoeg uitgesproken tegen het extreemrechts geweld dat er plaatsgevonden had. Daarbij kwam zaterdag een jonge vrouw om het leven bij een aanslag door een man in een auto.

CEO’s wilden grote impact hebben met vertrek

Eerder deze week vetrokken de bazen van onder meer chipfabrikant Intel, sportkledingfabrikant Under Armour en farmacieconcern Merck al uit de American Manufacturing Council. Trump noemde de vertrokken CEO’s op Twitter “blaaskaken” en zei dat ze hun werk niet serieus namen. Net voor de twee had de Amerikaanse televisiezender CNBC al aangekondigd dat een andere adviesraad met bedrijfsleiders, het Strategic and Policy Forum, wordt opgeheven. Volgens de zender waren de leden van plan om collectief ontslag te nemen, omdat dit meer impact zou hebben dan het opstappen van een reeks afzonderlijke CEO’s. Tesla-baas Elon Musk en Disney-topman Robert Iger namen een paar maanden geleden al de benen.

Pence geeft Trump gelijk

Vicepresident Mike Pence heeft laten weten dat hij Trump steunt in zijn uitspraak over de rellen in Charlottesville: “Hij is heel duidelijk over deze kwestie en ik steun hem.” Trump zei dat “beide zijden verantwoordelijk zijn” voor het geweld dat er plaatsgevonden heeft. “We bidden dat een paar individuen de samenleving niet kunnen verdelen”, gaat Pence verder. “Ons land is op zijn sterkst wanneer we verenigd zijn rond onze waarden, en dat heeft de president ook gezegd.”

Gesponsorde artikelen