Trump slaat oorlogsdrum: “Maak je klaar Rusland, de raketten komen eraan”

Trump slaat oorlogsdrum: “Maak je klaar Rusland, de raketten komen eraan”

Amerikaans president Donald Trump heeft een dreigende tweet de wereld in gestuurd: “Rusland belooft alle raketten neer te schieten die op Syrië zijn afgevuurd. Maak je klaar Rusland, want onze raketten komen eraan, mooi en nieuw en slim. Elke Amerikaanse raket op Syrië wordt neergehaald. Ook de plaats vanwaar ze wordt afgevuurd is een doelwit.”

Trump reageert met zijn tweet op de eerdere straffe praat van de Russische president Vladimir Poetin. Die had het dreigement van de VS om eventueel militair in te grijpen in Syrië na een nieuwe vermoedelijke gifaanval op burgers afgeschilderd als “provocaties en speculaties”. Trump zou vandaag beslissen of het effectief zover komt. Ook had Poetin gedreigd om Amerikaanse raketten neer te halen.

“Jullie zouden geen partner moeten zijn van een met gas dodend beest dat zijn eigen volk uitmoordt en ervan geniet”, klinkt het nog. “Onze relatie met Rusland is nog nooit zo slecht geweest en dat is inclusief de Koude Oorlog.”

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken liet al weten dat de “slimme raketten” van de VS gericht moeten zijn op terroristen en niet op de Syrische regering: “Slimme raketten moeten vliegen naar terroristen, en niet naar de wettige regering die al meerdere jaren internationaal terrorisme op haar grondgebied bestrijdt.”

Woordvoerster Maria Zakharova stelde ook dat een Amerikaanse raketaanval een poging zou zijn om bewijzen van een vermeende gifaanval te vernietigen.

Schuld van democraten

Ook maakt Trump nog eens van de gelegenheid gebruik om uit te halen naar zijn politieke tegenstanders in het binnenland. In een nieuwe tweet stelt hij dat democraten, ex-medewerkers van voormalig president Barack Obama en Robert Mueller, die het FBI-onderzoek leidt naar het campagneteam van Trump en vermeende Russische banden in de aanloop van de presidentsverkiezingen van 2016.

Gesponsorde artikelen