Trump spendeert twee derde van zijn dag met “vage activiteiten”. Lees: vooral tv kijken

Trump spendeert twee derde van zijn dag met “vage activiteiten”. Lees: vooral tv kijken

Donald Trumps dagelijkse privéschema laat zien dat een overweldigende meerderheid van zijn dagen wordt besteed aan wat “Executive Time” heet. Trump spendeert bijna twee derde van zijn dagen aan vooral tv kijken, zo blijkt. Trump bracht ook al een kwart van zijn dagen als president door in golfclubs.

Tijdens zijn campagne zei kandidaat-Trump herhaaldelijk dat als hij tot president werd gekozen, hij geen tijd zou hebben om golf te spelen. Hij zei ook dat hij zijn privé Turnberry-golfresort in Schotland of zijn Doral-golfresort in Zuid-Florida waarschijnlijk nooit zou zien. Dat is wel even anders uitgedraaid.

Sinds zaterdag, toen hij aankwam op de Trump National Golf Club in Sterling, Virginia, heeft Trump de kaap van 150 dagen genomen die hij doorbracht in een golfclub met zijn eigen naam sinds hij president is. Meer dan een kwart van de 582 dagen dus.

“Executive Time”

Trump heeft voormalig president Barack Obama vaak belachelijk gemaakt vanwege het aantal dagen dat die op de golfbaan doorbracht. Op hetzelfde moment in zijn presidentschap had Obama 44 keer golf gespeeld. Aan dit tempo zal Trump ongeveer 322 dagen op de golfbaan doorbrengen in een periode van vier jaar.

Maar ook als hij niet aan het golfen is, blijkt Trump bijna tweederde van zijn tijd niet echt iets te doen. Dat blijkt uit zijn gelekte agenda van de jongste drie maanden. Die agenda laat zien dat Trump een solide meerderheid van zijn tijd, 60%, heeft doorgebracht met private ‘Executive Time’. Hij mag dan niet gestoord worden.

TV kijken

Sinds de tussentijdse verkiezingen van 6 november tot 1 februari, liet Trump zijn agenda maar liefst 297 uur en 15 minuten van een totaal van 502 uur blokkeren voor vage activiteiten. Ter vergelijking: Trump had in die hele periode 77 uur geplande vergadertijd en 51 uur totale reistijd. Er werden ongeveer 40 uur besteed aan het eten van lunch.

Trump verblijft de overgrote meerderheid van zijn tijd in de residentie van het Witte Huis om tv te kijken, een aantal kranten te lezen en te kletsen met leden van het Congres, assistenten, vrienden en informele adviseurs over hoe te reageren en te reageren op wat hij in de pers ziet, zeggen zes bronnen aan Axios, dat de agenda lekte.

Gesponsorde artikelen