Trump ‘steekt hart onder de riem’ in Puerto Rico: “Jullie mogen blij zijn dat jullie geen échte orkaan hebben gekregen”

Trump ‘steekt hart onder de riem’ in Puerto Rico: “Jullie mogen blij zijn dat jullie geen échte orkaan hebben gekregen”

“Jullie hebben geluk gehad dat jullie geen echte orkaan hebben gekregen zoals wij met Katrina”. Met die zin heeft de Amerikaanse president Donald Trump de Puerto Ricanen ‘een hart onder de riem gestoken’ nadat orkaan Maria twee weken geleden door het land raasde. 

De helft van de bevolking heeft twee weken na de ramp in Puerto Rico nog steeds geen elektriciteit, drinkwater of telefoonbereik, maar dat is allemaal zo erg niet. Zo blijkt toch uit de toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump gaf tijdens zijn bezoek aan het getroffen land, zo schrijft CNN.

Hij vergeleek de ramp in Puerto Rico met orkaan Katrina die in 2005 over de zuidelijke staten Louisiana en Mississippi raasde. “Elke dode is een verschrikking, maar als je kijkt naar een echte catastrofe als Katrina en naar de honderden en honderden mensen die daar gestorven zijn … Niemand heeft ooit zoiets gezien”.

Ons budget in de war

Daarop vroeg Trump naar het dodentol van Puerto Rico en toen de gouverneur Ricardo Rosselló ‘zestien’ antwoordde, ging Trump verder. Hij zei tegen de aanwezige politici dat ze “zeer trots” mogen zijn op hun lage dodentol en de samenwerking tussen verschillende ordediensten.

Het officiële aantal doden in Puerto Rico is nog niet gekend, omdat er door de nog heersende chaos vaak geen officiële overlijdenscertificaten zijn uitgeschreven. De plaatselijke gouverneur vermoedt dan ook dat het dodentol een pak hoger ligt.

Voor hij de gênante vertoning opvoerde, had Trump ook al fijntjes vermeld dat de ramp in Puerto Rico het hele budget van de Amerikaanse overheid in de war stuurt. “Ik zeg niet hoeveel, maar we hebben al veel geld aan Puerto Rico gegeven”.

Het was overigens niet de eerste keer dat Trump de Puerto Ricanen beledigde. Eerder schreef hij ook al op Twitter dat de financiële situatie van Puerto Rico “heel slecht is” en schreef hij niets over het aanbieden van hulp aan het getroffen eiland.

Bekijk hier de gênante toespraak van Trump

Gesponsorde artikelen