Trump keert terug naar X met politiefoto-primeur

Als eerste ex-president van de Verenigde Staten kreeg Donald Trump een mugshot van de politie. Voer voor zijn eerste tweet in tweeënhalf jaar, toen hij van het platform werd verbannen.

Het nieuws: Trump moest zich melden in de gevangenis van Fulton County Jail in de Amerikaanse staat Georgia met betrekking tot een aanklacht over verkiezingsfraude. Hij werd vrijgelaten onder een borgsom van 200.000 dollar.

“Verkiezingsinmenging, geef je nooit over”, schreef de voormalige president onder de foto die meteen na de publicatie viraal ging.

  • Het is voor het eerst dat een politiefoto genomen werd van een president of een ex-president.
  • Het is de vierde keer dit jaar dat Trump formeel wordt aangeklaagd. Aan reporters ter plaatse zei hij “niets verkeerd te hebben gedaan”, alvorens hij terugvloog naar New Jersey.
  • Naast de foto moest de ex-president ook zijn lengte en gewicht opgeven. In de gevangenis werden zijn vingerafdrukken genomen. 

Terugkeer op X

  • Het is de eerste tweet die Donald Trump postte op X, het voormalige Twitter. Nadat hij van het platform gegooid werd omdat hij de richtlijnen niet had nageleefd, besloot hij de sociale mediasite niet langer te gebruiken, en zelf het alternatief Truth Social op te richten. 
  • De voormalige zakenman rook met de foto de kans om zijn politieke kas te spekken. Wie 47 dollar overmaakt aan Trumps verkiezingscampagne, krijgt in ruil een ‘gratis’ t-shirt met de foto vergezeld van de tekst “NEVER SURRENDER!” erop. (cv)
Meer
Lees meer...