Left Right
scrollTop top

Trump verlengt coronamaatregelen terwijl VS rekening houdt met 200.000 doden


Donald Trump coronavirus
© Isopix

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de coronamaatregelen in de Verenigde Staten verlengd tot minstens 30 april. Daarmee komt hij terug op zijn eerder voornemen om rond Pasen het gewone leven te hervatten.

Begin vorige week zei Donald Trump nog dat hij hoopte tegen Pasen, 12 april, opnieuw volle kerken te kunnen zien in de Verenigde Staten. Deze opmerking zorgde voor heel wat opgetrokken wenkbrauwen in de VS en daarbuiten.

Het coronavirus begint namelijk nog maar juist de Verenigde Staten hard te treffen en het einde van de pandemie is nog lang niet in zicht. Gisteren kwam de Amerikaanse president dan toch terug op zijn uitspraken. Op een persconferentie op het Witte Huis verlegde hij de deadline deze keer naar minstens 30 april. Het gaat dan over maatregelen zoals social distancing waarbij minstens 1,5 meter afstand moet gehouden worden. Bepaalde staten en steden zijn ook in lockdown.

“We kunnen verwachten dat op 1 juni we goed op weg naar ons herstel zijn. Vele fantastische dingen zullen gebeuren”, blijft Trump optimistisch over

New York

Volgens Trump zou het virus in de Verenigde Staten zijn hoogtepunt bereiken binnen twee weken. Momenteel komen er dagelijks zo’n 20.000 besmettingen bij. In totaal is het coronavirus al bij meer dan 140.000 mensen vastgesteld. Geen enkel land heeft meer positieve gevallen. Er stierven ook al 2.588 mensen aan Covid-19.

De helft van al die besmettingen zijn vastgesteld in de staat New York. De ziekenhuizen kreunen daar al een tijdje onder de vele zieken en zitten zwaar aan hun limiet. Gouverneur Andrew Cuomo spaarde vorige week zijn kritiek voor Donald Trump niet.

200.000 doden

De beslissing van Donald Trump om de huidige maatregelen te verlengen kwam er nadat schattingen hadden uitgewezen dat de VS anders afstevende op 2,2 miljoen doden door de epidemie. “We werken nu hard. Ik zie allerlei zaken, ik zie cijfers, maar daar hecht ik geen belang aan. Wat telt is dat we dit zo snel mogelijk overwinnen”, zei Trump daarover.

Zelfs met de huidige maatregelen houdt de VS rekening met een enorm aantal slachtoffers. Anthony Fauci, viroloog en raadgever van de regering-Trump, zei tegen CNN dat hij momenteel uitgaat van zo’n 200.000 doden. Volgens Trump zelf heeft zijn land goed werk geleverd als hen dat lukt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452